Poziom sygnału na wejściu cyfrowym SPDIF

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
szymonn
Poziom sygnału na wejściu cyfrowym SPDIF

Post autor: szymonn » sobota 13 paź 2012, 18:47

Właśnie zakupiłem kartę ESI U24 XL USB i doznałem szoku gdy zauważyłem, że podczas nagrywania sygnału cyfrowego poprzez SPDIF, wejście cyfrowe nie reaguje na suwak „input” w mikserze karty (?) Poziom nagrywanego sygnału poprzez SPDIF jest stały (dla mnie za cichy) i nie można w żaden sposób nim sterować. Czy to normalne ?

Awatar użytkownika
Succumb2
Kontakt:

Re: Poziom sygnału na wejściu cyfrowym SPDIF

Post autor: Succumb2 » sobota 13 paź 2012, 19:18

...

Właśnie zakupiłem kartę ESI U24 XL USB i doznałem szoku gdy zauważyłem, że podczas nagrywania sygnału cyfrowego poprzez SPDIF, wejście cyfrowe nie reaguje na suwak „input” w mikserze karty (?) Poziom nagrywanego sygnału poprzez SPDIF jest stały (dla mnie za cichy) i nie można w żaden sposób nim sterować. Czy to normalne ?...

Z tego co pamietam to normalne ze jest ciszej przy podlaczeniu cyfrowym. Nie masz zadnej regulacji na swojej karcie. Czasami jest przycisk z + 6-10 db na spdif.

Zwieksz master volume podczas nagrywania, to jedyne co mi przychodzi do glowy.

Zbynia

Re: Poziom sygnału na wejściu cyfrowym SPDIF

Post autor: Zbynia » sobota 13 paź 2012, 21:22

Nie ma takich przycisków - to połączenie cyfrowe i NIE MA żadnej regulacji - jest za cicho wyłącznie przez urządzenie które wysyła sygnał

Sygnał audio na wszelkich wejściach cyfrowych jest stały

ODPOWIEDZ