Pytanie o mikrofon RH SOUND

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kepa37
Pytanie o mikrofon RH SOUND

Post autor: kepa37 » sobota 26 lis 2011, 19:29

Witam. Jestem nowy na forum jako użytkownik, choć od co najmniej trzech lat regularnie tu zaglądam i Wasze foum pomogło mi rozwiązać wiele problemów i rozwiać wątpliwości.

Mam pytanie, co sądzicie o mikrofonie http://midi.pl/p2074-RH-SOUND-HSMC-001-mikrofon-pojemnosciowy.html

(RH SOUND HSMC 001)

Mam możliwość otrzymać ten mikrofon wraz z preampem rh sound wzamian za nienajgorszy telefon htc z androidem. Prawdą jest, że moim wymarzonym mikrofonem jest OKTAVA MK-319... Ale jakiego studenta stać na taki wydatek...

Dodaję, że powoli kompletuję zestaw domowego studia. Szukam - pewnie jak każdy - rozwiązań tanich, choć nie badziewnych. Chciałbym nagrywać wokal, gitarę akustyczną i elektryka (mikrofon do wzmacniacza). Idealnym byłby zestaw OKTAVA na wokale i sm57 do instrumentów, ale póki co, zupełnie mnie na to nie stać. Posiadam interfejs Line6 Toneport UX8 (ma wbudowany phantom).

Chcąc upiec parę pieczeni na jednym ogniu spytam jeszcze jakie Waszym zdaniem mieć na oku słuchawki (studyjne) do powiedzmy 300-350 złotych. Myślałem o jakichś Shure'ach, ale to był tylko pomysł po wstępnym researchu tego sprzętu w internecie. I jeszcze jedno - lepiej kupić dobre słuchawki czy zbierać na nienajlepszej klasy odsłuchy w okolicach 1000 złotych?

Przepraszam bardzo za milion pytań, ale rzadko zadaję pytania na jakimkolwiek forum - robię to dopiero, kiedy jestem zmuszony - a zmuszony byłem może ze dwa razy w życiu - wobec tego chcę wszystko wrzucić do jednego wora. Bardzo proszę o odpowiedzi z jakimiś argumentami (jeśli znacie te sprzęty bądź pracowaliście na nich wcześniej). Uwielbiam Wasze forum i liczę na Waszą - specjalistów - pomoc. Pozdrawiam Serdecznie!

ODPOWIEDZ