Rejestrator ESI Rekord - mikrofon pojemnościowy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
buzzard1
Rejestrator ESI Rekord - mikrofon pojemnościowy

Post autor: buzzard1 » piątek 08 kwie 2011, 00:26

Szanowni forumowicze,

Zamierzam kupić kieszonkowy rejestrator audio ESI Rekord M. Chcę go używać z zewnętrznym mikrofonem pojemnościowym zasilanym własną baterią. W instrukcji wspomnianego rejestratora, którą ściągnąłem ze strony producenta, jest jednak napisane, że to urządzenie współpracuje tylko z mikrofonami dynamicznymi (w tekście w kilku miejscach stoi tak: "You can connect an external dynamic microphone to the microphone input"; "recording from condenser microphones is not possible"). Tu pojawia się moja wątpliwość: czy faktycznie taki rejestrator nie będzie działać z mikrofonem pojemnościowym mającym własne zasilanie? Na mój rozum niekompatybilność powinna dotyczyć tylko mikrofonów potrzebujących zasilania typu "plug-in" (podawanego z rejestratora), którego ESI Rekord nie zapewnia. Wydaje mi się, że mikrofon zasilany bateryjnie powinien działać. Być może jednak są jakieś inne kwestie techniczne, niezwiązane z zasilaniem, które uniemożliwiają podłączenie mikrofonu pojemnościowego do tego modelu. Napisałem w tej sprawie do serwisu producenta, ale nie dostałem odpowiedzi. Może znajdzie się na tym forum ktoś, kto zna się na niuansach techniki mikrofonowej i rozwieje moje wątpliwości? Będę wdzięczny za opinie.

Pozdrawiam!
Buzzard

ODPOWIEDZ