Niech mnie ktoś oświeci. Chcę podłączyć klawiaturę Faltar Studiologic SL990XP. Zamierzam korzystać z PianoTeq albo Steinberg The Grand 2. Pytanie brzmi czy będą jakieś różnice w latencji (zależy mi na jak najmniejszej) pomiędzy takim CME U2MIDI lub MIDITECH MidiFace II 1 x 1, a np. zainstalowaniem karty muzycznej z wejściami i wyjściami MIDI (tu akurat tylko wejście) np. ESI Maya 44(e) [dodatkowo przy kartach muzycznych jakie znaczenie ma czy karta jest na PCI czy PCI EXPRESS- chodzi głownie o komunikację (przyjmowanie komunikatów) MIDI].
Komputer to: C2Duo 2,7; 2GB Patriot llk cl4 (800mHz); karta zintegrowana (muz.), segate barracuda 7200 250GB. Mam na płycie głównej wyjście S/PDIF- do czego może się przydać?
Podłączenie klawiatury MIDI do PC
Re: Podłączenie klawiatury MIDI do PC
Kartę i tak musisz mieć inną, bo to głównie od jej sterowników zależy latencja. A czy wchodzisz tędy, czy owędy, ma już marginalne znaczenie.
Re: Podłączenie klawiatury MIDI do PC
... ...Niech mnie ktoś oświeci. Chcę podłączyć klawiaturę Faltar Studiologic SL990XP. Zamierzam korzystać z PianoTeq albo Steinberg The Grand 2. Pytanie brzmi czy będą jakieś różnice w latencji (zależy mi na jak najmniejszej) pomiędzy takim CME U2MIDI lub MIDITECH MidiFace II 1 x 1, a np. zainstalowaniem karty muzycznej z wejściami i wyjściami MIDI (tu akurat tylko wejście) np. ESI Maya 44(e) [dodatkowo przy kartach muzycznych jakie znaczenie ma czy karta jest na PCI czy PCI EXPRESS- chodzi głownie o komunikację (przyjmowanie komunikatów) MIDI]. Komputer to: C2Duo 2,7; 2GB Patriot llk cl4 (800mHz); karta zintegrowana (muz.), segate barracuda 7200 250GB. Mam na płycie głównej wyjście S/PDIF- do czego może się przydać?...
Kartę i tak musisz mieć inną, bo to głównie od jej sterowników zależy latencja. A czy wchodzisz tędy, czy owędy, ma już marginalne znaczenie....
Czy w takim razie podana przeze mnie karta to dobry wybór? Wolałbym coś tańszego, ale czy jest coś taiego co sprosta tym wymaganiom (w specyfikacji karty ESI Maya 44e podano że latencja wynosi 1ms).