Cubase - nieaktywne okno

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Akton
Cubase - nieaktywne okno

Post autor: Akton » poniedziałek 14 lut 2011, 09:13

Przepraszam za infantylne pytanie. Pamiętam, że było już takie na forum, była również udzielona odpowiedź, ale w żaden sposób nie mogę znależć tego wpisu. Cubase przestaje działać, gdy okno jest nieaktywne. W których ustawieniach to zmienić? Grzebałem, ale nie wygrzebałem :(

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Cubase - nieaktywne okno

Post autor: JoachimK » poniedziałek 14 lut 2011, 09:33

...
Przepraszam za infantylne pytanie. Pamiętam, że było już takie na forum, była również udzielona odpowiedź, ale w żaden sposób nie mogę znależć tego wpisu. Cubase przestaje działać, gdy okno jest nieaktywne. W których ustawieniach to zmienić? Grzebałem, ale nie wygrzebałem :(...

Ale okno jakie? Bo ich tam jest dużo. Chodzi o aktywacje projektu (pomarańczowy przycisk u góry po lewej)?

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » poniedziałek 14 lut 2011, 10:06

Prawdopodobnie chodzi o:

Devices / Device Setup / VST Audio System -> "odptaszyć" Release Driver when Application is in Background

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 14 lut 2011, 10:49

...
Prawdopodobnie chodzi o:

Devices / Device Setup / VST Audio System -> "odptaszyć" Release Driver when Application is in Background

Dokładnie. Bardzo Ci dziękuję :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ