Czy ktos testowal ten mikrofon?? Przede wszystkim interesuje mnie, czy taki mikrofon "alll-in-one" bedzie lepszym rozwiazaniem niz preamp i przetworniki, jakie oferuje karta Essi Maya 44 PCI. Na chwile obecna zakup dodatkowych bajerow jak preamp mikrofonowy nie wchodzi w gre.
AKG Perception 120 USB
Re: AKG Perception 120 USB
...
Czy ktos testowal ten mikrofon?? Przede wszystkim interesuje mnie, czy taki mikrofon "alll-in-one" bedzie lepszym rozwiazaniem niz preamp i przetworniki, jakie oferuje karta Essi Maya 44 PCI. Na chwile obecna zakup dodatkowych bajerow jak preamp mikrofonowy nie wchodzi w gre....
Nie miałem tego mikrofonu w zasięgu ręki, ale mogę Ci powiedzieć że w przypadku mikrofonów wyposażonych w USB będziesz skazany na jedno i to samo brzmienie (chyba że użyjesz programowych "emulacji" przedwzmacniaczy lub przekierujesz sygnał z karty na przedwzmacniacz/procesor).
Później bo teraz nie mam czasu :)
Re: AKG Perception 120 USB
Sprawdzi sie jako budżetowe rozwiązanie, lub w sytuacji, kiedy ilość sprzętu i jego mobilność 'robi nam znaczenie' (np. podcastowanie przez laptopa w podróży bedzie wygodniejsze mając sam mikrofon USB a jakoś bedzie i tak wystarczająca) Jesli chodzi o porównanie do np AKG 120 ('zwyklego') i owej ESI, to preamp w niej jest tak slaby, ze wersja USB mikrofonu bedzie gorowala.