AKG Perception 120 USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
doca
AKG Perception 120 USB

Post autor: doca » czwartek 27 sty 2011, 21:58

Czy ktos testowal ten mikrofon?? Przede wszystkim interesuje mnie, czy taki mikrofon "alll-in-one" bedzie lepszym rozwiazaniem niz preamp i przetworniki, jakie oferuje karta Essi Maya 44 PCI. Na chwile obecna zakup dodatkowych bajerow jak preamp mikrofonowy nie wchodzi w gre.

Awatar użytkownika
NeckUno1

Re: AKG Perception 120 USB

Post autor: NeckUno1 » czwartek 27 sty 2011, 22:30

...
Czy ktos testowal ten mikrofon?? Przede wszystkim interesuje mnie, czy taki mikrofon "alll-in-one" bedzie lepszym rozwiazaniem niz preamp i przetworniki, jakie oferuje karta Essi Maya 44 PCI. Na chwile obecna zakup dodatkowych bajerow jak preamp mikrofonowy nie wchodzi w gre....

Nie miałem tego mikrofonu w zasięgu ręki, ale mogę Ci powiedzieć że w przypadku mikrofonów wyposażonych w USB będziesz skazany na jedno i to samo brzmienie (chyba że użyjesz programowych "emulacji" przedwzmacniaczy lub przekierujesz sygnał z karty na przedwzmacniacz/procesor).

Później bo teraz nie mam czasu :)

Awatar użytkownika
grzygorz

Re: AKG Perception 120 USB

Post autor: grzygorz » piątek 28 sty 2011, 13:39

Sprawdzi sie jako budżetowe rozwiązanie, lub w sytuacji, kiedy ilość sprzętu i jego mobilność 'robi nam znaczenie' (np. podcastowanie przez laptopa w podróży bedzie wygodniejsze mając sam mikrofon USB a jakoś bedzie i tak wystarczająca) Jesli chodzi o porównanie do np AKG 120 ('zwyklego') i owej ESI, to preamp w niej jest tak slaby, ze wersja USB mikrofonu bedzie gorowala.

ODPOWIEDZ