Sterownik MIDI i Windows 7 - po pewnym czasie przestaje działać MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
edneysis
Sterownik MIDI i Windows 7 - po pewnym czasie przestaje działać MIDI

Post autor: edneysis » środa 24 lis 2010, 20:39

Pojawil sie u mnie problem i nie moge soebie z nim poradzic. Otoz dzieje sie tak ze po jakims czasie pracy na CME UF 80 nagle przestaja dzialac tzn , program nie dostaje sygnalu , windows dalej widzi klawisze , i mowi ze dzialaja poprawnie.

Co moze byc przyczyna takiego zjawiska? sterowniki w win 7 , usb ? sam nie mam pojecia probowalem przepinac do roznych wejsc usb i to samo. Pomocy :) !!!

Awatar użytkownika
Artysta

Re: Sterownik MIDI i Windows 7 - po pewnym czasie przestaje działać MIDI

Post autor: Artysta » czwartek 25 lis 2010, 10:43

Już kilka dni temu stwierdził organoleptycznie i autopsyjnie, że ten Win 7 to amuzyczny software. XP przy nim to śpiewak klasy światowej. Bill siedział, myslał i wymyślił... a że spieprzył po drodze to juz jego problem. Ja tam wróiłem do XP i ni eprzesiadam się za Chiny na wyższy system.

...

Pojawil sie u mnie problem i nie moge soebie z nim poradzic. Otoz dzieje sie tak ze po jakims czasie pracy na CME UF 80 nagle przestaja dzialac tzn , program nie dostaje sygnalu , windows dalej widzi klawisze , i mowi ze dzialaja poprawnie.

Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 25 lis 2010, 10:44

A ja z kolei bardzo sobie chwalę Win7 i na pewno nie przesiądę się na XP :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Artysta

Post autor: Artysta » czwartek 25 lis 2010, 23:25

To chyba kwestia gustu, przyzwyczajeń i potrzeb. Dla mnie Win 7 okazał się zbyt problemogenny - kłopot ze sterownikiem, dziwny mixer wewnętrzny sytemu nie pokazujący wszystkich opcji, problem z odpaleniem niektórych aplikacji w trybie Win 7 a do tego kretynskie wodotryski tego systemu objawiające się np irytującym Menu Start.

Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...

ODPOWIEDZ