witam, musze zakupić automat perkusyjny do mojego zespołu - gram po chałturach, po poszperaniu po necie wyłaniają mi sie trzy produkty: Alesis SR-18 , Boss DR-670 , Akai XR-20.W automacie potrzebuję :
1. możliwość tworzenia własnego patternu , stylu
2. patern musi posiadac "fill" , żebym w dowolnym momencie mógł zrobić przejście
3. Brzmienie musi być w miarę na czasie - gram na Motifie ES i chciałbym żeby automat miał zbliżone brzmienia zestawów perkusyjnych do tych z Motifa
4. Wyjście i wejście midi
W mojej okolicy nie ma w żadnym sklepie żadnego z tych urządzeń i nie mam gdzie sprawdzić.
Być może ktoś z szanownych kolegów używa któregoś z powyższych modeli i moze się wypowiedzieć na jego temat .Być moze z którymś sa jakies problemy - w sklepie tego nie powiedzą. Na obecną chwile utworki są odtwarzane z Motifa- po prostu mam wykasowane kilka ścieżek w midzie które sa dogrywane na żywo przeze mnie i przez kolegów - postanowiliśmy dokupić automat i więcej grać z "łapy".Mam w Motifie patterny i często ich wykorzystuję ale problem jest tego typu że przejście perkusyjne muszę wprogramować np. co 8 takt, chciałbym miec możliwość zrobienia go w dowolnym momencie.
Biorę pod uwagę jeszcze Boss Dr-3 ale generalnie wydaje mi się że lepiej kupić wyższy model z możliwościami większej edycji- zawsze można coś bardziej poedytować.
Miałem chwilkę w rękach Boss Dr-880 - fajny automacik ale ma jedną wadę: przejście również trzeba wprogramowywać co któryś takt- przynajmniej ja nie mogłem inaczej zrobić-
pozdrawiam i proszę o pomoc- zamierzam coś kupić z powyższych modeli z przysżłym tygodniu