Zgrywanie audio w Cubase SX

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Squna
Zgrywanie audio w Cubase SX

Post autor: Squna » czwartek 12 sie 2010, 09:13

Witam serdecznie!

Mam problem ze zgrywaniem ścieżek audio w czasie rzeczywistym np zgrać scieżkę midi na wave w bezpośrednio w cubase.

Posiadam kartę Edirol FA 66 dobrze podłączoną i skonfigurowaną,zgrywanie audio bez problemu wychodzi mi np Wavelab, a w cubase nie! (nie chce tez takiej sytuacji,że używam dwóch programów, że audio zgrywam wavelab i pożniej transportuję odrazu na cubase)

Ustawiałem w Cubase wszystko co się tylko dało ustawić i dalej cisza,zero reakcji.Pomoże mi ktoś rozwiązać problem?  Gdzie jeszcze wejść,żeby działał tor audio?

Pozdrawiam; T.K

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Zgrywanie audio w Cubase SX

Post autor: Tadeo » czwartek 12 sie 2010, 09:36

rzeczywistym?
....a może być, trochę szybciej? ;)
zakładam ze lokatory lewy i prawy ustawiłaś wiec teraz tylko export z jednoczesna funkcja importu i już

Awatar użytkownika
Squna

Post autor: Squna » czwartek 12 sie 2010, 11:03

... rzeczywistym?
....a może być, trochę szybciej? ;)
zakładam ze lokatory lewy i prawy ustawiłaś wiec teraz tylko export z jednoczesna funkcja importu i już
...

hehe;) No ok! ;)

Chodzi mi dokladnie o to,że jak coś nagrałem na scieżce midi i sobie to leciało

to na drugim kanale dawałem scieżkę audio i mogłem zgrywać sciezke powyżej czyli midi..

teraz nie mogę i nie wiem czemu...;)

mushanokoji

Post autor: mushanokoji » czwartek 12 sie 2010, 13:18

hehe;) No ok! ;)

Chodzi mi dokladnie o to,że jak coś nagrałem na scieżce midi i sobie to leciało

to na drugim kanale dawałem scieżkę audio i mogłem zgrywać sciezke powyżej czyli midi..

teraz nie mogę i nie wiem czemu...;)

...

Jeżeli masz podłączone pod MIDI syntezator wirtualny, czyli jakiś z Cubase to wystarczy że zrobisz export tej ścieżki, a w właściwościach exportowania zaznaczysz Pool i Audiotrack.

Jeżeli natomiast sterujesz urządzeniem zewnętrznym i chcesz nagrać Audio z syntezatora zewnętrznego, a Cubase nie widzi sygnału wejściowego, powinieneś pokazać mu kanały wejściowe, czyli

Devices -> VST Connections -> Inputs -> Presets ( stereo ) -> następnie wybrać kanały wejściowe -> Device port ( dla lewego i prawego )

Ja czasami też mam taki problem, i pomaga

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Squna

Post autor: Squna » czwartek 12 sie 2010, 19:17

...

Sprawdzę jak bede w domu, ale raczej powinno pomóc. Dziekuję bardzo ;)
POZdrawiam;)

Jeżeli masz podłączone pod MIDI syntezator wirtualny, czyli jakiś z Cubase to wystarczy że zrobisz export tej ścieżki, a w właściwościach exportowania zaznaczysz Pool i Audiotrack.

Jeżeli natomiast sterujesz urządzeniem zewnętrznym i chcesz nagrać Audio z syntezatora zewnętrznego, a Cubase nie widzi sygnału wejściowego, powinieneś pokazać mu kanały wejściowe, czyli

Devices -> VST Connections -> Inputs -> Presets ( stereo ) -> następnie wybrać kanały wejściowe -> Device port ( dla lewego i prawego )

Ja czasami też mam taki problem, i pomaga

pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Squna

Post autor: Squna » czwartek 12 sie 2010, 22:58

...
Sprawdzilem;) DZIAŁA,DZIAŁA ;-)

ODPOWIEDZ