Rode NT1-a i Focusrite Saffire Pro 24

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Grześ
Rode NT1-a i Focusrite Saffire Pro 24

Post autor: Grześ » poniedziałek 26 lip 2010, 22:02

Witam

przejzalem wiele tematow na forum jednak nie wszystkie moje watpliwosci zostaly rozwiane :D

chcialbym stworzyc male "domowe studio" wiec poczytalem troche o mikrofonach i moj wybor padl na Rode NT1-a. Nie jestem jednak pewny co do karty dzwiekowej/interfejsu audio. Zastanawiam sie czy focusrite saffire pro 24 pozwoli wykorzystac mozliwosci tego mikrofonu? chcialbym aby wszystkie podzespoly studia byly na mniej wiecej tym samym poziomie, aby nie przeplacac za jedna rzecz kiedy inna i tak obnizy jakosc calosci. chyba ze karta jest ok tylko mikrofon moglby byc "za slaby" - czyli moglbym kupic jakas tansza karte, ktora dala by ta sama jakosc dzwieku z tym mikrofonem? a moze jakis inny mikrofon? tyle jest tego do wyboru a ja niestety nie mam jak przetestowac takiego sprzetu a do tego nigdy nie mialem stycznosci z mikrofonami tego typu...:(

prosze o jakies propozycje, mam nadzieje ze nie zakrecilem za bardzo i wiadomo o co mi chodzi :D

mile widziane takze propozycje mikrofon+interfejs audio ewentualnie mikrofon+karta+preamp jakis

dodam tylko ze do tej pory nagrywalem na shure sm-58 i mikserze soundcraft powerstation 600 na zintegrowanej karcie dzwiekowej, na programie reaper

i tu jeszcze jedna opcja rode nt1-a + soundcraft + jakas karta? z gory dzieki i pozdrawiam

ODPOWIEDZ