Ableton 8 - problemy z wtyczkami
mam problem i proszę o pomoc.Niedawno zainstalowalem abletona 8 na systemie Windows 7 i praktycznie za kazdym razem kiedy wgrywam wtyczke do foldera VST plugins i pozniejszym odpaleniu wtyczki w abletonie wyskakuje komunikat
,,can't load SE PLUGIN:The specified module could not be found.File C:\\Program Files\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\PatchMemory.sem.''
O co może chodzic?Proszę o pomoc.
[addsig]
Re: Ableton 8 - problemy z wtyczkami
... witam
mam problem i proszę o pomoc.Niedawno zainstalowalem abletona 8 na systemie Windows 7 i praktycznie za kazdym razem kiedy wgrywam wtyczke do foldera VST plugins i pozniejszym odpaleniu wtyczki w abletonie wyskakuje komunikat
,,can't load SE PLUGIN:The specified module could not be found.File C:\\Program Files\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\PatchMemory.sem.''
O co może chodzic?Proszę o pomoc. ...
Na początku upewniłbym się czy podany plik PatchMemory.sem rzeczywiście znajduje się w miejscu na dysku w powyżej podanej ścieżce dostępu.
... witam
O co może chodzic?Proszę o pomoc. ...
Nie wiem, czy masz 32-bitową, czy 64-bitową wersję Win7, ale jezeli jest to wersja 64-bitowa:
Przypuszczam, że wtyczka HahahahaCS01IIV2 zainstalowała się w katalogu "Program files (x86)" bo jakoś nie sądzę, by była to wersja 64-bitowa, a tylko te instalują się w katalogu "Program files". Z kolei twórca wtyczki pewnie w kodzie gdzieś zaszył na twardo, że bank barw (Patch Memory) jest pod ścieżka znaną z 32-bitowych sys. operacyjnych (Program files), co mogło doprowadzić do tego, że wtyczka nie widzi pliku PatchMemory.sem. Znajdź plik na dysku (pewnie w miejscu instalacji wtyczki, np. "C:\\Program Files (x86)\\Vstplugins\\HahahaCS01IIV2\\"), możesz spróbować go przegrać do lokalizacji podanej w komunikacie i zobaczyć, czy to zadziała.
wtyczki ,które sciągam nie mają instalki tylko plik dll,ktory odrazu wgrywam do folderu vstplugins. .
wersję windowsa mam 32 bitową
[addsig]
pomóżcie mi.prosze,to jest naprawde irytujace kiedy sie sciaga wtyczke a ona nie chce dzialac
To się zdarza Abletonowi. Musisz uruchomić go jako administrator lub trzymać wtyczki w miejscu do którego normalny uzytkownik ma pełne prawa dostępu (czyli nie w Program Files).
- Miłaszewski
pomóżcie mi.prosze,to jest naprawde irytujace kiedy sie sciaga wtyczke a ona nie chce dzialac
...
------------------------------
napisz do producenta wtyczki, na pewno pomoze
[addsig]