Cubase 5 - problem z Battery 2

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
blanko
Cubase 5 - problem z Battery 2

Post autor: blanko » poniedziałek 17 maja 2010, 19:27

Witam.

Mam problem z Battery w mikserze Cubase 5. Po załadowaniu Battery w mikserze pojawia się tylko kanał 1-2. Wcześniej jak miałem Cubase SX3 to widział od razu wszystkie kanały począwszy od 1-2 aż do 32. Dlaczego tutaj nie widzi tego? Chcę podzielić bit na np. stopę, snare i hihat tak aby można było użyć np. pogłosu tylko na snare lub dalay tylko na hihacie, ale nie mogę bo mam tylko kanał 1-2. Proszę o pomoc w tej sprawie!

Dziękuję!

Togu

Re: Cubase 5 - problem z Battery 2

Post autor: Togu » wtorek 18 maja 2010, 00:12

...
Witam.

Mam problem z Battery w mikserze Cubase 5. Po załadowaniu Battery w mikserze pojawia się tylko kanał 1-2. Wcześniej jak miałem Cubase SX3 to widział od razu wszystkie kanały począwszy od 1-2 aż do 32. Dlaczego tutaj nie widzi tego? Chcę podzielić bit na np. stopę, snare i hihat tak aby można było użyć np. pogłosu tylko na snare lub dalay tylko na hihacie, ale nie mogę bo mam tylko kanał 1-2. Proszę o pomoc w tej sprawie!

Dziękuję!...

Klikasz F11 otwiera się rack z instrumentami VST gdzie odpaliles Battery i masz tam taką strzałke klikasz to i aktywujesz tyle kanałów VST ile chcesz. Pozdro

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » wtorek 18 maja 2010, 09:42

Klikasz F11 otwiera się rack z instrumentami VST gdzie odpaliles Battery i masz tam taką strzałke klikasz to i aktywujesz tyle kanałów VST ile chcesz. Pozdro
...

Dzięki bardzo!  Fajne rozwiązanie ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
hemisys

Post autor: hemisys » czwartek 10 lis 2011, 09:37

...

...

Dzięki bardzo!  Fajne rozwiązanie ;)

Pozdrawiam
...

Chciałbym sie podpiąć pod pytanie.

Kiedy zastosuję "Add Instrument Track" ma miejsce powyższy problem. Nie mam wówczas racka F11. Jedynym sposobem byłoby dodanie tradycyjnej ściżki MIDI. Czy może da się jednak to zrobić na Add Instrument track?

Pozdrawiam 

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 10 lis 2011, 11:00

Kiedy zastosuję "Add Instrument Track" ma miejsce powyższy problem. Nie mam wówczas racka F11. Jedynym sposobem byłoby dodanie tradycyjnej ściżki MIDI. Czy może da się jednak to zrobić na Add Instrument track?

Pozdrawiam ...

niestety nie

wiele wyjsc audio z instrumentu istnieje wowczas kiedy zalaczysz ow instrument w raku pod F11

add instrument track = jedna para wyjsc

Awatar użytkownika
hemisys

Post autor: hemisys » czwartek 10 lis 2011, 12:02

...

Pozdrawiam ...

niestety nie

wiele wyjsc audio z instrumentu istnieje wowczas kiedy zalaczysz ow instrument w raku pod F11

add instrument track = jedna para wyjsc
...

OK Dzięki za odpowiedź.

pozdrawiam 

ODPOWIEDZ