Darmowa lub w miarę tania perkusja wirtualna

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
crash22
Darmowa lub w miarę tania perkusja wirtualna

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 18:32

Witam - czy zna ktoś jakiś wirtualną - (darmowy lub w miarę tani), - perkusję? Interesuje mnie bardziej "żywe" brzmienie tego instrumentu - nie preferuję syntetycznych elektronicznych brzmień. Może być jako VST lub oddzielny program z zapisem do wave, mp3... Pod Windows XP. Nie wiem, czy coś takiego jest, ale gdyby ktoś wiedział, to pomóżcie...
Witam - jestem pasjonatem muzyki i czytelnikiem magazynu "Estrada i Studio".

Awatar użytkownika
Akton

Re: Darmowa lub w miarę tania perkusja wirtualna

Post autor: Akton » niedziela 11 kwie 2010, 18:37

...Witam - czy zna ktoś jakiś wirtualną - (darmowy lub w miarę tani), - perkusję? Interesuje mnie bardziej "żywe" brzmienie tego instrumentu - nie preferuję syntetycznych elektronicznych brzmień. Może być jako VST lub oddzielny program z zapisem do wave, mp3... Pod Windows XP. Nie wiem, czy coś takiego jest, ale gdyby ktoś wiedział, to pomóżcie... ... 

NI Battery 3 jest w miarę niedroga - kiedyś kosztowała zdecydowanie więcej. Ma dużą (kilkanaście GB) różnorodnych brzmień i efektów dźwiękowych.

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 18:59

......Witam - czy zna ktoś jakiś wirtualną - (darmowy lub w miarę tani), - perkusję? Interesuje mnie bardziej "żywe" brzmienie tego instrumentu - nie preferuję syntetycznych elektronicznych brzmień. Może być jako VST lub oddzielny program z zapisem do wave, mp3... Pod Windows XP. Nie wiem, czy coś takiego jest, ale gdyby ktoś wiedział, to pomóżcie... ... 

NI Battery 3 jest w miarę niedroga - kiedyś kosztowała zdecydowanie więcej. Ma dużą (kilkanaście GB) różnorodnych brzmień i efektów dźwiękowych....

A to VST czy osobny programik?

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » niedziela 11 kwie 2010, 19:07

Yellow Tools Independence Free plus Independence Free Sound Libraries - Acustic & Electronic Drumkits posiada 6 zestawów akustycznych.

Do ściągnięcia TU

Może ci podejdzie.

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 19:13

...Yellow Tools Independence Free plus Independence Free Sound Libraries - Acustic & Electronic Drumkits posiada 6 zestawów akustycznych.
Do ściągnięcia TU
Może ci podejdzie....

Dzięki, zaraz tam zajrzę:-) - oczywiście temat jest nadal aktualny, bo lubię sobie potestować zanim wybiorę..:-)

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 19:29

......Yellow Tools Independence Free plus Independence Free Sound Libraries - Acustic & Electronic Drumkits posiada 6 zestawów akustycznych.
Do ściągnięcia TU
Może ci podejdzie....

Dzięki, zaraz tam zajrzę:-) - oczywiście temat jest nadal aktualny, bo lubię sobie potestować zanim wybiorę..:-)...

Jest mały problem - strona po niemiecku, cięzko zrozumieć - ponadto do pobrania wymagany jest "serial number" - a jak go otrzymać? Wypełniam tam wszystkie pola do rejestracji i jakowyś komunikat mi wychodzi. I nic z tego... Nie mogę przejść tej procedury.

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » niedziela 11 kwie 2010, 19:37

.........Yellow Tools Independence Free plus Independence Free Sound Libraries - Acustic & Electronic Drumkits posiada 6 zestawów akustycznych.
Do ściągnięcia TU
Może ci podejdzie....

Dzięki, zaraz tam zajrzę:-) - oczywiście temat jest nadal aktualny, bo lubię sobie potestować zanim wybiorę..:-)...

Jest mały problem - strona po niemiecku, cięzko zrozumieć - ponadto do pobrania wymagany jest "serial number" - a jak go otrzymać? Wypełniam tam wszystkie pola do rejestracji i jakowyś komunikat mi wychodzi. I nic z tego... Nie mogę przejść tej procedury....

Jeśli wejdziesz na stronę główną http://www.yellowtools.us/ to będziesz mógł wybrać angielski. A czy NI nie ma czasem darmowych Core i Kontakt? Zdaje się, że też mają jakieś darmowe akustyki.

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 20:37

............Yellow Tools Independence Free plus Independence Free Sound Libraries - Acustic & Electronic Drumkits posiada 6 zestawów akustycznych. Do ściągnięcia TU Może ci podejdzie.... Dzięki, zaraz tam zajrzę:-) - oczywiście temat jest nadal aktualny, bo lubię sobie potestować zanim wybiorę..:-)... Jest mały problem - strona po niemiecku, cięzko zrozumieć - ponadto do pobrania wymagany jest "serial number" - a jak go otrzymać? Wypełniam tam wszystkie pola do rejestracji i jakowyś komunikat mi wychodzi. I nic z tego... Nie mogę przejść tej procedury.... 
Jeśli wejdziesz na stronę główną http://www.yellowtools.us/ to będziesz mógł wybrać angielski. A czy NI nie ma czasem darmowych Core i Kontakt? Zdaje się, że też mają jakieś darmowe akustyki....

Wielkie dzięki - zaraz zajrzę jeszcze raz tam zajrzę i zobaczę.

Awatar użytkownika
Jarek_Zand

Post autor: Jarek_Zand » niedziela 11 kwie 2010, 21:09

Polecam Drum Core Free lub Kit Core ($49).

http://www.drumcore.com/

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » niedziela 11 kwie 2010, 22:11

...Polecam Drum Core Free lub Kit Core ($49).
 http://www.drumcore.com/
 ...

Wielkie dzięki

ODPOWIEDZ