Sonar V-Studio 100

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mjuzik
Sonar V-Studio 100

Post autor: mjuzik » poniedziałek 29 mar 2010, 01:16

Witam, mam pytanko odnośnie tego sprzętu a dokładniej o funkcję rejestratora: można rejestrowac 2 ślady jednocześnie, czy zarejestrowane wavy można przenieść na pozostałe tracki w urządzeniu tak aby zwolnić 1 i 2 do ponownej rejestracji? Czy może urządzenie zarejestruje sygnał na każdym z wejść, np. 4 i 5? Albo: czy na kartę SD można przerzucić z kompa kilka wavów i przypisać je poszczególnym ścieżkom? Chodzi mi o to, czy ta maszynka może służyć jako odtwarzacz wielośladowy. I jeszcze jedno: czy za pomoca midi można samym urządzeniem sterować sekwencerem w dawie?

Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
spiker

Re: Sonar V-Studio 100

Post autor: spiker » poniedziałek 29 mar 2010, 12:34

można rejestrowac 2 ślady jednocześnie
========
tak, ale pamietajmy, że rejestracji podlega sygnal z sumy miksera

czy zarejestrowane wavy można przenieść na pozostałe tracki w urządzeniu tak aby zwolnić 1 i 2 do ponownej rejestracji?
========
nie

Czy może urządzenie zarejestruje sygnał na każdym z wejść, np. 4 i 5?
========
tak, bo rejestruje sygnał z sumy mksera

Albo: czy na kartę SD można przerzucić z kompa kilka wavów i przypisać je poszczególnym ścieżkom?
========
nie

Chodzi mi o to, czy ta maszynka może służyć jako odtwarzacz wielośladowy.
========
nie

I jeszcze jedno: czy za pomoca midi można samym urządzeniem sterować sekwencerem w dawie?...
========
tak

pozdrowienia

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ