Klawiatura sterująca + wtyczki - nie kończący się dźwięk
Mam dość stary klawisz Roland ep 7 IIe. oraz cubase sx3. Ogólnie wszystko gra, klawiaturą za pomocą midi steruje jakąś wtyczką, np. syntezatorem, jednak jak przycisnę dwa klawisze naraz, jeden z dźwięków gra w nieskończoność i nie chce przestać(oczywiscie klawisze sa puszczone)...Czy miał ktos taki problem? Czy można cos przestawić w softwarze, czy klawisz sie po prostu nie nadaje??
Re: Klawiatura sterująca + wtyczki - nie kończący się dźwięk
...Witam.
Mam dość stary klawisz Roland ep 7 IIe. oraz cubase sx3. Ogólnie wszystko gra, klawiaturą za pomocą midi steruje jakąś wtyczką, np. syntezatorem, jednak jak przycisnę dwa klawisze naraz, jeden z dźwięków gra w nieskończoność i nie chce przestać(oczywiscie klawisze sa puszczone)...Czy miał ktos taki problem? Czy można cos przestawić w softwarze, czy klawisz sie po prostu nie nadaje??...
--------------------
Witam!
Mam podobny problem. Mam rolanda JX-1. Przy użyciu starego interfejsu midi (podłączany do gniazda na joystick, karta to stary soundblaster używana tylko do wpięcia midi...) wszystko jest ok. Problem pojawił się po kupieniu kabla MIDI-USB. Próbowałem w różnych programach i na różnych komputerach i dzieje się to samo..
Zgłupiałem już bo klawisz to czy kabel?
pozdrawiam!