Łączenie dwóch kart dźwiękowych?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
ksiedzulek
Łączenie dwóch kart dźwiękowych?

Post autor: ksiedzulek » czwartek 26 lis 2009, 21:09

witam,

mam pewien problem, zakupilem fast track ultra i jestem ciekaw czy moge podlaczyc jakas to urzadzonko do presnus frebox tak zeby zwiekszyc ilosc jego wejsc...chce wykorzystac oba urzadzonka, a oczywistym jest ze oprogramowanie widzi tylko jedna karte na raz...cos chyba z tym s/pdif trza by pokombinowac-zielono mi w tej kwestii:) bardzo prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Łączenie dwóch kart dźwiękowych?

Post autor: DJOZD » czwartek 26 lis 2009, 23:55

...
witam,

mam pewien problem, zakupilem fast track ultra i jestem ciekaw czy moge podlaczyc jakas to urzadzonko do presnus frebox tak zeby zwiekszyc ilosc jego wejsc...chce wykorzystac oba urzadzonka, a oczywistym jest ze oprogramowanie widzi tylko jedna karte na raz...cos chyba z tym s/pdif trza by pokombinowac-zielono mi w tej kwestii:) bardzo prosze o pomoc....

(nie znam doklanie tych kart)

Ale jak uruchomisz prace DAW w trybie steroników WDM, soft powinien widzień input'y device wszytskich zainstalowanych urządzen WDM. Czyli jezeli obie karty działają na takich steronikach powinno dać się bez problemu je wykorzystać podczas rejestracji. Na pewno bedzie rożnica opóźnień, ale jezeli nie bedzie dropów to slady da sie idelanie wyrównać.

Apropo łączenia kart (dla ilości wejść) - najlepiej łączyć poprzez ADAT, wtedy jeden interfejs jest głównym interfejsem.

To tak bardzo ogólnikowo.  

ODPOWIEDZ