Waldorf Blofeld - jak stworzyć własne barwy?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lukashhh1
Waldorf Blofeld - jak stworzyć własne barwy?

Post autor: lukashhh1 » poniedziałek 26 paź 2009, 21:12

Witam, mam konkretne pytanie. Jak w Blofeldzie stworzyć własne barwy od początku?

Jest jakaś opcja INIT, czyli szablon podstawowy, w którym nie ma zdefiniowanych efektów i rodzajów oscylatorów, a dopiero później sie to dodaje?

Chodzi mi o suchy program, od którego można zacząć działania.

Nie moge sie doczytac tego w instrukcji, a zmiana presetów istniejących jest irytująca ( trzeba wszystko wyłączać... )

Mam Blofelda, wersję Desktop.

Pozdrawiam serdecznie.

Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
heathenichaer

Re: Waldorf Blofeld - jak stworzyć własne barwy?

Post autor: heathenichaer » poniedziałek 26 paź 2009, 21:59

wciskasz shift+utility i pojawi ci się menu bodajże "store", musisz główną gałką (ta po lewej 'krokowa') zmienić strony menu chyba na 3 czy 4 gdzie ci się pojawi 'Init sound' i wtedy jeszcze raz shift +utility i masz gołego sina (jak coś nie zadziała to daj znać bo nie mam go przy osobie w tym momencie i pisze z głowy)

[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

ODPOWIEDZ