SPL Attacker za darmo

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
jarekw
SPL Attacker za darmo

Post autor: jarekw » poniedziałek 19 paź 2009, 12:56

http://www.spl.info

nie wymaga iloka

Awatar użytkownika
Master

Re: SPL Attacker za darmo

Post autor: Master » poniedziałek 19 paź 2009, 14:33

posiadam wszystkie 3 wtyczki SPL . szczerze , jakoś mnie nie powaliło , spodziewałem sie chyba więcej , SPL -magia 3 liter ,

Waves - Trans X o niebo lepszy
Logic-owy Enveloper , zabija

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » poniedziałek 19 paź 2009, 17:31

...posiadam wszystkie 3 wtyczki SPL . szczerze , jakoś mnie nie powaliło , spodziewałem sie chyba więcej , SPL -magia 3 liter ,

Waves - Trans X o niebo lepszy
Logic-owy Enveloper , zabija
...

Ja mam całkiem inne spostrzeżenia — SPL Transient Designer jest super - działa tak jak powinien — czyli skraca bądź przedłuża attack czy release — w przeciwieństwie do Wavesów czy Envelopera, które oprócz transientów zmieniają inne parametry brzmienia. Ogólnie wtyczki SPL są rewelacyjne — czekam na więcej z tej stajni:-).

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 19 paź 2009, 17:53

Ja mam całkiem inne spostrzeżenia — SPL Transient Designer jest super - działa tak jak powinien — czyli skraca bądź przedłuża attack czy release — w przeciwieństwie do Wavesów czy Envelopera, które oprócz transientów zmieniają inne parametry brzmienia. Ogólnie wtyczki SPL są rewelacyjne — czekam na więcej z tej stajni:-).

odnoszę wrażenie ze nie bardzo wiesz o czym piszesz . akurat Logic- Enveloper działa dokładnie tak samo jak SPL T.D w dodatku ma o wiele lepszy GUI ... widzisz co robisz , jeśli będziesz miał kiedyś okazje porównaj sobie ... te wtyczki ja to zrobiłem :)

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » poniedziałek 19 paź 2009, 19:35

...Ja mam całkiem inne spostrzeżenia — SPL Transient Designer jest super - działa tak jak powinien — czyli skraca bądź przedłuża attack czy release — w przeciwieństwie do Wavesów czy Envelopera, które oprócz transientów zmieniają inne parametry brzmienia. Ogólnie wtyczki SPL są rewelacyjne — czekam na więcej z tej stajni:-).

odnoszę wrażenie ze nie bardzo wiesz o czym piszesz . akurat Logic- Enveloper działa dokładnie tak samo jak SPL T.D w dodatku ma o wiele lepszy GUI ... widzisz co robisz , jeśli będziesz miał kiedyś okazje porównaj sobie ... te wtyczki ja to zrobiłem :)...

Mam te wtyczki, poza tym jeszcze wtyczkę Oxford TM i hardwarowy SPL TD. TransX i Enveloper, w szczególności wtyczka z Logica, zmieniają brzmienie, tzn. wyszczuplają, natomiast pluginowy TD, choć trochę dodaje od siebie, jest bardziej muzykalny, działa podobnie jak hardware. Czy GUI lepszy - osobiście wolę dwie gałki i swoje uszy. Wtyczka Oxford TM jest również bardzo dobra, jednak nie tak bezpośrednia w użyciu jak SPL TD, jednak tam gdzie trzeba trochę większej kontroli, sprawdza się doskonale. 

Uważam, że wtyczki SPL, zarówno TD, jak i EQ i TwinTube, za jedne z najlepszych pluginów obecnie dostępnych na rynku.

Mamy jednak prawo do odmiennego zdania i faktycznie każdy powinien sprawdzić na własnych uszach:-).

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 19 paź 2009, 23:56

pracuje na Logicu i właśnie porównałam SPL Atacker z Enveloperem .. według mnie ten drugi czyli Eneveloper pozwala uzyskać dużo lepszy efekt końcowy nie słyszę aby zmieniało się brzmienie oprócz bardziej słyszalnych transjentów a co się z tym wiąże selektywności . a oto właśnie chodzi , nie znam Wavsa TransX , lecz znam Oxford TransMod i ten dopiero potrafi namieszać należy go bardzo ostrożnie używać ,
Pozdrawiam Ula :)

AgaM

Post autor: AgaM » wtorek 20 paź 2009, 00:27

...
...Ja mam całkiem inne spostrzeżenia — SPL Transient Designer jest super - działa tak jak powinien — czyli skraca bądź przedłuża attack czy release — w przeciwieństwie do Wavesów czy Envelopera, które oprócz transientów zmieniają inne parametry brzmienia. Ogólnie wtyczki SPL są rewelacyjne — czekam na więcej z tej stajni:-).

odnoszę wrażenie ze nie bardzo wiesz o czym piszesz . akurat Logic- Enveloper działa dokładnie tak samo jak SPL T.D w dodatku ma o wiele lepszy GUI ... widzisz co robisz , jeśli będziesz miał kiedyś okazje porównaj sobie ... te wtyczki ja to zrobiłem :)...

Mam te wtyczki, poza tym jeszcze wtyczkę Oxford TM i hardwarowy SPL TD. TransX i Enveloper, w szczególności wtyczka z Logica, zmieniają brzmienie, tzn. wyszczuplają, natomiast pluginowy TD, choć trochę dodaje od siebie, jest bardziej muzykalny, działa podobnie jak hardware. Czy GUI lepszy - osobiście wolę dwie gałki i swoje uszy. Wtyczka Oxford TM jest również bardzo dobra, jednak nie tak bezpośrednia w użyciu jak SPL TD, jednak tam gdzie trzeba trochę większej kontroli, sprawdza się doskonale. 

Uważam, że wtyczki SPL, zarówno TD, jak i EQ i TwinTube, za jedne z najlepszych pluginów obecnie dostępnych na rynku.

Mamy jednak prawo do odmiennego zdania i faktycznie każdy powinien sprawdzić na własnych uszach:-)....

Ja moze o czym i nnym ale dla mnie rownie istotnym. Cz pozostale wtyczki z dzialu SPL  Analog Code MicroPlugs a dokladnie  SPL De-Verb oraz SPL Mo-Verb tez mozna uzywac i zainstalowac na podobnej zasadzie czyli FREE jak SPL Attacker?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » wtorek 20 paź 2009, 07:53

Ja moze o czym i nnym ale dla mnie rownie istotnym. Cz pozostale wtyczki z dzialu SPL  Analog Code MicroPlugs a dokladnie  SPL De-Verb oraz SPL Mo-Verb tez mozna uzywac i zainstalowac na podobnej zasadzie czyli FREE jak SPL Attacker?

Niestety tylko Attaker jest za friko. Pozostałe są płatne - jednak przez 10 dni możesz wypróbować wersje demo na iloka.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 20 paź 2009, 20:57

Jak ktos ma iloka.......żenująca propozycja

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » wtorek 20 paź 2009, 21:38

...
Jak ktos ma iloka.......żenująca propozycja...

Raczej żenujący komentarz. Jest to standard w branży - chcesz, czy nie.

ODPOWIEDZ