Witam,
polecam filmy na youtube na temat tego kontrolera. Jak dla mnie "kosmos" :) Nie używałem go ale na podstawie filmików i materiałów na jego temat myślę, że do minimalowych live actów będzie idealny.
Zastanów się jednak nad innym aspektem zamiany - na mnie osobiście osoba występująca z gramofonami/cdk'ami/dużą ilością innego sprzętu, cały czas coś tam robiąca/sporo ruszająca się na scenie podczas tworzenia robi o wiele większe wrażenie niż osoba stojąca nad jednym kontrolerem i laptopem. Podkreślam jednak, że jest to moje bardzo subiektywne odczucie i inni nie muszą tego tak postrzegać.
Pozdrawiam
...
Nie do końca zgadzam się z Tobą, wychodze z założenia ze ciezko jest zrobić cos zueplnie nowego na klasycznym sprzęcie, oczywiście są rodzaje muzyki tanecznej którą swietne sie gra z decków, ale wg mnie granie na zywo ma wieksze mozliwosci kreacji.To Ty decydujesz czy teraz wchodzi bass, czy za chwile będzie efektowny breakdown. Grając gotowe tracki masz z góry narzucone pewne rzeczy takie jak układ dzwięków w utworze. A chociażby grajac w stałym tempie Live (co ma swoje wady i zalety) mozesz nawet bez tapowania dorzucic coś z syntezatora, lub wysamplować jakaś acapelle i tym samym stworzyć nową jakość, nowe brzmienie.
Mam kilku letnie doświadczenie w uzywaniu standadowych "narzędzi DJa" i widze ze czasem czegoś jeszcze brakuje (pomimo wykorzystywania samplera, efektora i kilku innych sztuczek) a co do ilości sprzętu to podstawowa konsola to 3 klocki, w live tez masz 3 klocki ;)mixer, laptop i kontroler.
W wielu klubach ludzie i tak nie widza co tam masz bo djka jest podniesiona troche ponad parkiet.
Pozdrawiam
[addsig]