Native Instruments Komplete 6

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
perfektsound
Native Instruments Komplete 6

Post autor: perfektsound » wtorek 01 wrz 2009, 21:37

Tak jak wszyscy przewidywali, po wyprzedazy nastapilo to:

http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/komplete-6/

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Re: Native Instruments Komplete 6

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 01 wrz 2009, 23:13

...
Tak jak wszyscy przewidywali, po wyprzedazy nastapilo to:

http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/komplete-6/...

A w szóstym Komplecie mamy nowego Kontakta (4), nowego Absyntha oraz nowy Guitar Rig.

I do tego posiadacze starszych kontaktów będą mieli upgrade do Komplete 6 za 300 ojro...

Cool

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 01 wrz 2009, 23:41

Nie wiem jak reszta softu, ale nowy Kontakt mnie trochę zawiódł. Po darmowym updacie 3.5, wersja 4 nie robi na mnie żadnego wrażenia. Właściwie tylko tyle, że trochę nowych instrumentów, performance view, AET (ciekawy koncept, to fakt) czy możliwość tworzenia skompresowanych bibliotek.

Nawet interfejsu nie odświeżyli :P.

- Piotr

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 02 wrz 2009, 08:47

Dla mnie trochę mało nowego w tym Komplete 6, nawet żeby myśleć o upgrade.

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 02 wrz 2009, 14:49

...
Dla mnie trochę mało nowego w tym Komplete 6, nawet żeby myśleć o upgrade.

...

Tez tak mysle. Cos im nie wyszlo z ta wersja Komplete.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 02 wrz 2009, 16:29

I do tego posiadacze starszych kontaktów będą mieli upgrade do Komplete 6 za 300 ojro...

Cool...

A ile sobie życzą za upgrade z Komplete 5 ? Jakoś nie mogę znaleźć info na ten temat

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 02 wrz 2009, 16:31

...

Cool...

A ile sobie życzą za upgrade z Komplete 5 ? Jakoś nie mogę znaleźć info na ten temat
...

149 ojro.

http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/komplete-6/?page=997

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » czwartek 03 wrz 2009, 12:44

No, slabo troche:

Absynth 5 - 200 nowych brzmien i dodanie fx oraz jednego typu filtra - smiech na sali. To mógłby być Absynth 4.2 co najwyżej.

Kontakt 4 - modyfikacja artykulacji i trochę nowych sampli - też nie zasługuje IMO na pełną czwórkę.

Guitar Rig Pro 4 - dwa nowe wzmacniacze, 4 efekty, 250 nowych brzmien i prosty mikser - też nieco mało na kolejną "pełną" wersję.

Reszta softu bez zmian. Tak trochę to Komplete 6 wydaje się posklejane "na siłę" z bieżącej pracy programistów, typu "kończcie te poprawki i pakujemy bo już wrzesień". Nadal to świetny soft, ale sam update wydaje się robiony chybcikiem.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 03 wrz 2009, 14:32

Reszta softu bez zmian. Tak trochę to Komplete 6 wydaje się posklejane "na siłę" z bieżącej pracy programistów, typu "kończcie te poprawki i pakujemy bo już wrzesień". Nadal to świetny soft, ale sam update wydaje się robiony chybcikiem.
...

Zgadza się. Chyba za dużo kasy i wysiłku wpompowali w nowe koncepcje. Sam mam Maschine od 2 tygodni i jestem pod dużym wrażeniem tej mixtury hardware'u z softem, tylko szkoda że stało się to kosztem mojego "ukochanego" Komplete. Podejrzewam że kryzys też ich trochę przyhamował.

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » czwartek 03 wrz 2009, 23:41

...
...

Zgadza się. Chyba za dużo kasy i wysiłku wpompowali w nowe koncepcje. Sam mam Maschine od 2 tygodni i jestem pod dużym wrażeniem tej mixtury hardware'u z softem, tylko szkoda że stało się to kosztem mojego "ukochanego" Komplete. Podejrzewam że kryzys też ich trochę przyhamował.
...

Panie Kafel! A czy w trybie stand alone, na asio masz dzwiek?

Wiem, debilne pytanie ale u mnie (Wave Terminal 192X) nie chce chodzic na asio wcale. :(

Kontakt player, Kontakt 3, Analog factory, Reaper - wszystko hula, ze az milo. I razem spiete i kazde z osobna (stand alone). A maschine nie.

Wciskam "play" na maszynce i aranz startuje, miernik pokazuje, ze gra ale nic nie slychac.

Gdy przelacze na Direct Driver to gra ale pojawia sie latencja i trzaski. Czytalem na zagranicznych forach, ze pomagaja "asio4all" ale u mnie to wywalaja one system (win xp). Moze masz jakas koncepcje -  hmmm???

ODPOWIEDZ