Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Dagget - Posty:57
Interfejs FireWire - bzyczenie
autor: Dagget » wtorek 11 sie 2009, 11:22
Witam
Mam kłopot z interfejsem audio m-audio projectmix. Po podłączeniu go do laptopa za pomoca fire wire na 6 kanale pojawia mi się bzyczenie i ciche zakłócenia. Jak odpinam zasilacz od komputera to ono znika. Ale tak, wiadomo, za długo nie pojadę. Czy znacie jakiś sposób na pozbycie się takiego problemu?
-
ktm
Witam
Mam kłopot z interfejsem audio m-audio projectmix. Po podłączeniu go do laptopa za pomoca fire wire na 6 kanale pojawia mi się bzyczenie i ciche zakłócenia. Jak odpinam zasilacz od komputera to ono znika. Ale tak, wiadomo, za długo nie pojadę. Czy znacie jakiś sposób na pozbycie się takiego problemu?
1. zmień gniazdko
2. jeżeli masz listwę a w niej inne urządzenia oprócz zasilacza to próbuj odłączać po kolei urządzenia - ja mam monitor CRT którego czasami używam i to właśnie on mi robi różne dziwne numery... :)
pozdrawiam!
-
barroko - Posty:20
autor: barroko » wtorek 25 sie 2009, 20:54
...Witam
1. zmień gniazdko
2. jeżeli masz listwę a w niej inne urządzenia oprócz zasilacza to próbuj odłączać po kolei urządzenia - ja mam monitor CRT którego czasami używam i to właśnie on mi robi różne dziwne numery... :)
pozdrawiam!...
Jeśli masz uziemienie w listwie, przedłużaczu czy gniazdku, to zastosuj podłączenie wykluczając uziemienie (przykładowo: zwykła przedłużka bez bolca).
-
cezex - Posty:228
Jeżeli tak się dzieje to moim zdaniem ten 6. kanał w jest uszkodzony. Rozwiązania proponowane prze poprzedników są tylko obejściem problemu.