Duende PCI-e - problem instalki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Duende5
Duende PCI-e - problem instalki

Post autor: Duende5 » piątek 10 lip 2009, 20:38

Witam wszystkich,

pytanie kieruję do urzytkowników w/w karty na Pc XP.

Wkładam kartę w slot pci, uruchamiam instal z płyty i wyskakuje okienko o takiej treści.

No Duende detected. Please carry out the following instructions:

1. Attach Duende to your computer. If Duende is already plugged in, unplug and re-attach.

2. When the Found New Hardware wizard appears, choose 'No, not this time.', and click 'Next'.

3. Select 'Install the software automatically', and click 'Next'

4. Click the 'Finish' button when it appears.

POMOCY !!!

pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Duende PCI-e - problem instalki

Post autor: JoachimK » piątek 10 lip 2009, 21:00

A probowales zmienic slot PCI-e?

Czy karta jest widoczna z poziomu BIOS? Jesli tak, czy jest widoczna (jako nieznane urzadzenie) w managerze sprzetu w Windows?

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Duende5

Post autor: Duende5 » piątek 10 lip 2009, 21:15

...
A probowales zmienic slot PCI-e?

Czy karta jest widoczna z poziomu BIOS? Jesli tak, czy jest widoczna (jako nieznane urzadzenie) w managerze sprzetu w Windows?...

Próbowałem,...

W menagerze jest konflikt :

mostek (bridge) standardu pci do pci-do-pci,

Duende5

Post autor: Duende5 » piątek 10 lip 2009, 21:37

płyta dosyć leciwa,Gigabyte GA-M61SME-S2, ale wcześniej podłączałem UAD-a na pci-e i bez problemu chodziło.

Duende5

Post autor: Duende5 » piątek 10 lip 2009, 22:38

Wyczytałem, że podczas pierwszej instalacji należy najpierw włączyć instalkę z płyty, a potem dopiero podłączyć kartę, czy w takim przypadku nic się nie stanie ze sprzętem ?

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » piątek 10 lip 2009, 23:14

Wyczytałem, że podczas pierwszej instalacji należy najpierw włączyć instalkę z płyty, a potem dopiero podłączyć kartę, czy w takim przypadku nic się nie stanie ze sprzętem ?

Większość dźwiękówek ma tak, że najpierw instalujesz soft, a potem kartę. Windows nie bardzo wie, co mu wsadzasz. Jak najpierw instalniesz soft, to od razu rozpoznaje on co to jest - i gdzie ma do tego stery. Ale mogę się mylić
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

nano

Post autor: nano » sobota 11 lip 2009, 15:03

Czy instalacja o której napisałeś, to nowa instalacja sterowników Duende, czy ponowna?

nano

Post autor: nano » sobota 11 lip 2009, 15:07

...
Wyczytałem, że podczas pierwszej instalacji należy najpierw włączyć instalkę z płyty, a potem dopiero podłączyć kartę, czy w takim przypadku nic się nie stanie ze sprzętem ?...

Jeśli w taki sposób bedziesz instalował stery do Duende, to tym bardziej wyskoczy info: No Duende detected ! Karta musi siedzieć w slocie by zainstalować do niej stery.

ODPOWIEDZ