LPS Crown - czy to prawdziwy Crown?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
ZbigiB
LPS Crown - czy to prawdziwy Crown?

Post autor: ZbigiB » piątek 12 cze 2009, 22:35

Zastanawiam się nad tym czy końcówki mocy z serii LPS Crowna to prawdziwy Crown. Próbowałem znaleźć to na ich stronie i nima.Nie przyznają się do tego?(Może źle szukałem ale wątpię)
Co wy na to?
Pozdrawiam.

marecki1966

Re: LPS Crown - czy to prawdziwy Crown?

Post autor: marecki1966 » niedziela 05 lip 2009, 10:05

...Zastanawiam się nad tym czy końcówki mocy z serii LPS Crowna to prawdziwy Crown. Próbowałem znaleźć to na ich stronie i nima.Nie przyznają się do tego?(Może źle szukałem ale wątpię)
Co wy na to?
Pozdrawiam. ...
ostatnio uzywalem na weselu do napedzania ldm pxp 315 wszystko ok dzwiek czysty ladna gora bas malo miesisty ale tez dawal rade.mocy nie brakowalo choc 550 w przy 8 om to wartosc zawyzona na codzien uzywam do topow ta-1050 350 w przy 8 om i mam wrazenie ze mimo nizszej mocy t-amp lepiej wysterowuje 300 w satelity bas jest bardziej dynamiczny i szybki mniej muli gora na korzysc crowna moim zdaniem bardziej czytelna w t-amp bardziej zamazana. zeby sie przekonac jak pracuje z dolami znowu wypozyczylem go od kumpla na wesele spiolem crossowerem [dbx] i otworzylem usta ze zdumienia przeciez taki chinski bubel nie moze tak grac doly na truvox 1530 chociaz to nie jest rasowy bas graly dynamicznie bas przyzwicie schodzil mocy nie brakowalo koncowka nie przegrzewala sie clip zadko pykal. jednak tutaj porownam z t-amp 1400ktora u mnie pedzi w/w doly ta 1400 jest mocniejszy mimo 500 wat w/g producenta bas jest szybszy potecjometry na pol i mocy nie brakuje crown musialem rokrecic na 3/4.posumowujac za ta kase wzmak godny polecenia niewiem jak z trwaloscia i nezawodnoscia to czas pokaze. moze ktos pomierzy moc lps 2500 bo wydaje mi sie zawyzona.brak dodatkowych wyjsc sygnalowych kabel na stale brak limitera jeden wiatrak to widzalne cieci budzetowe. mimo tego to moim zdanim lepsza opcja od serii xls bo graja podobnie a cena na korzysc lps.jako wzmacnicz dla mobilnych dj i dla kapel weselnych mysle ze ok na estrade to nie ta polka . ja uzywam t; ampow i uwazam ze to lepsze wzmaki choc troche ciezsze ale mocne,tanie, proste i niezawodne chociaz crown lps tez mnie mile zaskoczyl .

ODPOWIEDZ