Yamaha CS2X VS Korg X5 D

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
murasz
Yamaha CS2X VS Korg X5 D

Post autor: murasz » niedziela 08 mar 2009, 23:06

Wiec potrzebny mi sprzet który ma sluzyc jako klaw. sterujacy i syntezator ( brzmienia bardziej soulowo - funkowe , pianina i e.piano też). Sprzet z tej pułki cenowej wiec : Yamaha CS2X VS Korg X5 D ? Prosze o wypowiedzi na temat a nie " może Nord ? moze Motif? " Pozdro ;)

wlodek1969

Re: Yamaha CS2X VS Korg X5 D

Post autor: wlodek1969 » niedziela 08 mar 2009, 23:31

...Wiec potrzebny mi sprzet który ma sluzyc jako klaw. sterujacy i syntezator ( brzmienia bardziej soulowo - funkowe , pianina i e.piano też). Sprzet z tej pułki cenowej wiec : Yamaha CS2X VS Korg X5 D ? Prosze o wypowiedzi na temat a nie " może Nord ? moze Motif? " Pozdro ;)...
Z tych dwóch X5 d.Z tej półki cenowej najlepsze piana,el piana,leady,pady,bębny itd ma Ensoniq MR Workstation a z troszeczkę wyższej półki cenowej warto posłuchać Roland XP-30 i Yamaha EX-5,gdyż to już są bardzo dobre instrumenty.Chyba jednak Ensoniq górą.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach

murasz

Re: Yamaha CS2X VS Korg X5 D

Post autor: murasz » poniedziałek 09 mar 2009, 00:11

......Wiec potrzebny mi sprzet który ma sluzyc jako klaw. sterujacy i syntezator ( brzmienia bardziej soulowo - funkowe , pianina i e.piano też). Sprzet z tej pułki cenowej wiec : Yamaha CS2X VS Korg X5 D ? Prosze o wypowiedzi na temat a nie " może Nord ? moze Motif? " Pozdro ;)...
Z tych dwóch X5 d.Z tej półki cenowej najlepsze piana,el piana,leady,pady,bębny itd ma Ensoniq MR Workstation a z troszeczkę wyższej półki cenowej warto posłuchać Roland XP-30 i Yamaha EX-5,gdyż to już są bardzo dobre instrumenty.Chyba jednak Ensoniq górą....
http://www.youtube.com/watch?v=yMoXG3g7Mhk
cos takiego?

ODPOWIEDZ