Sonar 7 PE - brak dźwięku
witam mam problem z dźwiękiem w sonarze 7 pe .Nie moge zastartować audio engine.W momencie kiedy minimalizuje program i wracam do programu dźwiek na chwile sie pojawia.Problem dotyczy tylko jednego projektu gdyż na nowych projektach wszystko jest ok.Posiadam interfejs audio novation x station. W momencie załadowania tego jednego projektu syntezator jak by sie zawieszał i nie moge wybrac żadnych brzmień. Wciskanie play nic nie daje i program odsyła mnie do pomocy. Projekt składa sie głownie z wtyczek vst takich jak analog factory ale tez i damowych jak majken chimera czy minimoog va. Uzywam tez wtyczki novation bass station byc moze to ta wtyczka pwoduje problemy i jakies konflikty ? Nagrywałem tez wtym projekcie wokale. To tyle co moge powiedziec . Bede wdzieczny z wszelka pomoc i rady.
Re: Sonar 7 PE - brak dźwięku
Metoda prob i błedow wywalaj po koleji kazdy z VST...
Okno "intruments rack" czy cos takiego... wybiera sie to z paska "views" taka tabelka ze wszystkim zapietymi w projkecie vst, z tego poziomu mozna wyrzucac wtyczki...
Zrob kopie projketu i po koleji wywalaj, zapisuj, zamykaj i otwieraj projket, az do momentu gdy trafisz na problematyczna wtyczke...
Jak ja znajdziesz to prawdopodobnie wystarczy ja zaladowac na nowo do projketu i bedzie ok... jak nie to albo uzyjk czegos innego, albo poszukaj aktualizacji... do sonara 7 sa 2 akutalizacjie... a do wtyczek to zalezy...
Okno "intruments rack" czy cos takiego... wybiera sie to z paska "views" taka tabelka ze wszystkim zapietymi w projkecie vst, z tego poziomu mozna wyrzucac wtyczki...
Zrob kopie projketu i po koleji wywalaj, zapisuj, zamykaj i otwieraj projket, az do momentu gdy trafisz na problematyczna wtyczke...
Jak ja znajdziesz to prawdopodobnie wystarczy ja zaladowac na nowo do projketu i bedzie ok... jak nie to albo uzyjk czegos innego, albo poszukaj aktualizacji... do sonara 7 sa 2 akutalizacjie... a do wtyczek to zalezy...
Prawdopodobnie novation bass station ... u mnie "wywalał" cały projekt ?.
Problem może leżeć też po stronie uzytych efektów ... sprawdź też obciążenie procesora podczas sesji.
Problem może leżeć też po stronie uzytych efektów ... sprawdź też obciążenie procesora podczas sesji.
...Prawdopodobnie novation bass station ... u mnie "wywalał" cały projekt ?.
Problem może leżeć też po stronie uzytych efektów ... sprawdź też obciążenie procesora podczas sesji....
efekt vsti wywalał mi projekt. A co do zawieszania sie syntezatora w sonarze to jeśli ktoś ma podobny problem to tu jest rozwiązanie ..
dzięki za pomoc
http://www.novationmusic.com/answerbase/en/article.php?id=306
Problem może leżeć też po stronie uzytych efektów ... sprawdź też obciążenie procesora podczas sesji....
efekt vsti wywalał mi projekt. A co do zawieszania sie syntezatora w sonarze to jeśli ktoś ma podobny problem to tu jest rozwiązanie ..
dzięki za pomoc
http://www.novationmusic.com/answerbase/en/article.php?id=306