Pomożecie !? ;)

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Isotope
Pomożecie !? ;)

Post autor: Isotope » wtorek 01 lip 2003, 22:31

Mam problem.Otóż nurtuje mnie kwestia syntezatorów, samplerów i innych automatów perkusyjnych w postaci wtyczek VST.Wiem, że dla wielu z Was wyda się to śmieszne ale nie mogę za nic dojść jak to działa. Wchodzę np. do Cubase uruchamiam np. Machine ll 1.4 i co dalej. Jak sprawić aby to badziewie wydawało jakieś dźwięki.

Jeżeli mogę to proszę o jak najszczegółowszą instrukcję bo zagadnienie te straszliwie utrudnia mi życie.

Ps. Czy samplery tj.LM4 czy Battery służą tylko do modulowania sampli czy można też za ich pomocą układać partie perkusyjne takie jak przdstawione zostały na lipcowej płycie EiS w opisie Lm4 Mark ll. Jeżeli nie to za pomocą jakich programów takie efekty można uzyskać.

Z góry wielkie dzięki!

Awatar użytkownika
cichydd

Re: Pomożecie !? ;)

Post autor: cichydd » środa 02 lip 2003, 13:00

Musisz zagrać na instrumencie VST przy pomocy komunkatów midi. Albo z klawisza podpiętego do komputera, albo poprzez komunikaty midi płynące ze ścieżki w sekwencerze. Możesz wstawić plik midi który poruszy struny twojego instrumentu VST, bądź samemu go napisać w nutach, albo klocuszkach. Jako wyjście ścieżki midi wybierasz instrument VST i wtedy będzie on grał dźwiękami zawartymi w pliku midi.

Awatar użytkownika
franiu

Re: Pomożecie !? ;)

Post autor: franiu » środa 02 lip 2003, 13:52

myślę że dobrze będzie też poczytać instrukcję do cubozy, jest obszerny help w samym programie

ogólnie pożyteczna rzecz

pozdrawiam

franiu
rebel rebel 4ever

ODPOWIEDZ