Roland MV8800 - porażka?
Witam !
czy ktoś wie po co i do czego to coś służy bo trzeba być sado-maso żeby na tym muzę robić...!!!
system, logika i tempo działania to jakaś totalna M A S A K R A !!!
po co komu w dzisiejszych czasach taki sprzet i to zaTAAAKĄ kasę
to mój laptop sprzed 5 lat z odpowiednim oprogramowaniem miał większ a przede wszystkim szybsze możliwości...!!!!
czy ktoś wie po co i do czego to coś służy bo trzeba być sado-maso żeby na tym muzę robić...!!!
to mój laptop sprzed 5 lat z odpowiednim oprogramowaniem miał większ a przede wszystkim szybsze możliwości...!!!!
- midishiner
Re: Roland MV8800 - porażka?
co kto lubi. Są tacy co najlepiej się czują jak się gratami obłożą, a najlepiej jak takimi, których nikt inny nie ma :))
Ja osobiście na pewno bym się teraz nie przesiadł z PC-ta na żadną inną platformę.pozdr
Ja osobiście na pewno bym się teraz nie przesiadł z PC-ta na żadną inną platformę.pozdr
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
Dokładnie!!! miałem to to ...i pozbyłem się czym prędzej...ani to hardware (system pracy softowy ) ani soft ( brak możliwości zapinania VST, VSTi ).... Totalna masakra. Polecam MPC - to jest 'prawdziwy' hardware !!!!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
...Dokładnie!!! miałem to to ...i pozbyłem się czym prędzej...ani to hardware (system pracy softowy ) ani soft ( brak możliwości zapinania VST, VSTi ).... Totalna masakra. Polecam MPC - to jest 'prawdziwy' hardware !!!!...
W końcu to Roland
W końcu to Roland

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
Ronald ma fajne efekty i inne izolatory
ale faktycznie to tylko dla zatwardziałych nienawistników microsoftu
i czasami też mam chęć po 64bitowej drajwerowej porażce zostać jednym z nich ...
http://www.vintagesynth.com/emu/sp12.shtml
i pomyśleć że kiedyć cudem było to
a dla chcącego i na tym nie ma nic trudnego!

http://www.vintagesynth.com/emu/sp12.shtml
i pomyśleć że kiedyć cudem było to

ja sie przesiadlem z softu wlasnie na rolanda mv 8800 i nie wyobrazam sobie teraz klepac bitow hihopowych na wtyczkach typu battery. na mvauce robi sie duzo szybciej , intuicyjnie. do tego zaden soft nie zabrzmi jak mv czy mpc. wydaje mi sie ze nie zabardzo wgryzles sie w ta maszyne, ktora ma naprawde potezne mozliwosci.
Cubase SX3 | Presonus FirePod | KRK Rockit 8 | Roland MV8800 | Korg Triton Extreme
...ja sie przesiadlem z softu wlasnie na rolanda mv 8800 i nie wyobrazam sobie teraz klepac bitow hihopowych na wtyczkach typu battery. na mvauce robi sie duzo szybciej , intuicyjnie. do tego zaden soft nie zabrzmi jak mv czy mpc. wydaje mi sie ze nie zabardzo wgryzles sie w ta maszyne, ktora ma naprawde potezne mozliwosci. ...
to jest to... wiekszosc sprzetu rolanda z jakim sie spotkalem to kombajny nawet leciwy VS-880... IMO nie weim jak to sie dzieje dopooki sie nie obedzie ze sprzetem tej firmy to mozna sie zniechecic ale jak sie je juz opanuje to i z gowna mozna bicz ukrecic :D to takie moje male przemyslenia :D
[addsig]
to jest to... wiekszosc sprzetu rolanda z jakim sie spotkalem to kombajny nawet leciwy VS-880... IMO nie weim jak to sie dzieje dopooki sie nie obedzie ze sprzetem tej firmy to mozna sie zniechecic ale jak sie je juz opanuje to i z gowna mozna bicz ukrecic :D to takie moje male przemyslenia :D
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
badziewie dla jednego, szczyt marzeń dla drugiego. Mam kumpla, który uwielbia wynajdywać stare graty z piwnicy, kupuje jakiś złom na wysypisku, żeby poczuć, że ma wszystko co do robienia muzyki jest potrzebne. Sam się teraz zastanawiam nad kupnem jakiegoś badziewia... a dokładnie starego ruskiego syntezatora dla dzieci. Pamiętam jak byłem mały to uczyłem sie na takim grać. Ostatnio u kumpla cos takiego znalazlem. MASAKRA. polifonia ograniczona do minimum, skrzeki, piski, przesterowania wszędzie gdzie się da. Nie udało mi się tego przez parę dni uzyskać na softwarze. Ciągle wszystko było za czyste.
A wracając do tematu - co kto lubi... ale miło by było gdyby było tanie ;]
A wracając do tematu - co kto lubi... ale miło by było gdyby było tanie ;]
...badziewie dla jednego, szczyt marzeń dla drugiego. Mam kumpla, który uwielbia wynajdywać stare graty z piwnicy, kupuje jakiś złom na wysypisku, żeby poczuć, że ma wszystko co do robienia muzyki jest potrzebne. Sam się teraz zastanawiam nad kupnem jakiegoś badziewia... a dokładnie starego ruskiego syntezatora dla dzieci. Pamiętam jak byłem mały to uczyłem sie na takim grać. Ostatnio u kumpla cos takiego znalazlem. MASAKRA. polifonia ograniczona do minimum, skrzeki, piski, przesterowania wszędzie gdzie się da. Nie udało mi się tego przez parę dni uzyskać na softwarze. Ciągle wszystko było za czyste.
A wracając do tematu - co kto lubi... ale miło by było gdyby było tanie ;]...
Dokładnie się z Tobą zgodzę sam pracowałem na Rolandzie po zatym mam ich cała gamę nawet pierwzy tb 303 jest ok ale MV 8000 i 8800 jest bardzo fajnym sprzętem chodź za minus uważam za mało audio ścieżek i patern tracków ale po za tym jest naprawde fajnym sprzętem, po za tym mam na sprzedaż parę urządzeń jak by ktoś czegoś szukał.... pozdrawiam
Aktyvny
A wracając do tematu - co kto lubi... ale miło by było gdyby było tanie ;]...
Dokładnie się z Tobą zgodzę sam pracowałem na Rolandzie po zatym mam ich cała gamę nawet pierwzy tb 303 jest ok ale MV 8000 i 8800 jest bardzo fajnym sprzętem chodź za minus uważam za mało audio ścieżek i patern tracków ale po za tym jest naprawde fajnym sprzętem, po za tym mam na sprzedaż parę urządzeń jak by ktoś czegoś szukał.... pozdrawiam
Aktyvny
...Witam !
...
kilku gości zrobiło na tym parę dobrych kawałków. MV to narzędzie jak każde inne. Oferuje określone funkcje i styl pracy. To tylko okreslonego typu narzędzie.............Nie wiesza się nie zacina i wogóle ma fajne brzmienie...... W tym naprawe trzeba posiedzieć.
...
kilku gości zrobiło na tym parę dobrych kawałków. MV to narzędzie jak każde inne. Oferuje określone funkcje i styl pracy. To tylko okreslonego typu narzędzie.............Nie wiesza się nie zacina i wogóle ma fajne brzmienie...... W tym naprawe trzeba posiedzieć.
wkrotce sysdcom.com
minimalne i wykwintne danie z bitów
minimalne i wykwintne danie z bitów