TC Konnekt Live

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
kuba-core
TC Konnekt Live

Post autor: kuba-core » wtorek 04 lis 2008, 13:38

Witam,
Obecnie jestem użytkownikiem interfejsu e-mu tracker pre. Na dniach mam zamiar zakupic konnekta live, jednak mam pytanie. Zalezy mi przedewszystkim na niskich opoznieniach przy graniu midi. Jakie jest takie realne opoznienie do ktorego mozna zejsc i grac na zywo bez zadnych trzaskow? Czy wogole oplaca sie mi zamiana? Narazie na e-mu moge zejsc max do 10ms w jedna strone przy paru trackach w reaperze. Dodam, że midi puszczam jeszcze przez kabel usb rolanda.
IMAO

Awatar użytkownika
Elfuello

Re: TC Konnekt Live

Post autor: Elfuello » środa 05 lis 2008, 02:15

Witaj.
Mam ta karte w studio i...dzisiaj pouruchamialem wiele przyjemnych VSTi'kow:) Tak wiec.....latencja siega 6.3ms.....choc mi nie potrzebna nizsza....tak jednak raz kiedys sprobowalem i bylo jeszcze nizej. Jedyny minus to taki, ze te efekty DSP....niby LIVE, ale przy ich stosowaniu latencja wzrasta niesamowicie...nawet to 1s!!! To Live jest wiec mocno naciagane, gdy sie pracuje z DAW. Nie pamietam, jak sie zachowuja przy stand-alone VSTi z DSP, ale same instrumenty chodza bez problemowo.

[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

ODPOWIEDZ