Jak pozbyć się efektu sali gimnastycznej?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
cool
Jak pozbyć się efektu sali gimnastycznej?

Post autor: cool » środa 15 paź 2008, 10:13

Witam serdecznie. Czy jest jakaś wtyczka, przy pomocy której można się pozbyć takiego efektu?
Nagranie zawiera ten charakterystyczny hall, a ja chciałbym uzyskać trochę bliższe, bardziej naturalne brzmienie. Z góry dziękuję za podpowiedź.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

Awatar użytkownika
ast

Re: Jak pozbyć się efektu sali gimnastycznej?

Post autor: ast » środa 15 paź 2008, 10:28

...Witam serdecznie. Czy jest jakaś wtyczka, przy pomocy której można się pozbyć takiego efektu?
Nagranie zawiera ten charakterystyczny hall, a ja chciałbym uzyskać trochę bliższe, bardziej naturalne brzmienie. Z góry dziękuję za podpowiedź. ...
Usunięcie pogłosu z nagrania jest w zasadzie niewykonalne.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: Jak pozbyć się efektu sali gimnastycznej?

Post autor: Velu » środa 15 paź 2008, 10:36

......Witam serdecznie. Czy jest jakaś wtyczka, przy pomocy której można się pozbyć takiego efektu?
Nagranie zawiera ten charakterystyczny hall, a ja chciałbym uzyskać trochę bliższe, bardziej naturalne brzmienie. Z góry dziękuję za podpowiedź. ...
Usunięcie pogłosu z nagrania jest w zasadzie niewykonalne....
jeśli nie jest zbyt głośny ten pogłos to możesz spróbować pobawić się bramką szumów ale to usuniesz tylko z przerw między wyrazami czyli w trakcie ciszy a gdy będzie "śpiew i mowa" i słychać na tym pogłos to nic nie zrobisz.

ODPOWIEDZ