witam, mam zamiar przerzucić sie z E-Mu 0404 na RMA96/8, zajmuje sie tylko i wyłacznie praca na żywych instrumentach czy przetworniki AD są wystraczajaco dobre, czy tak karta jest pod tym wzgledem porównywana z LYNX ONE?? czy jest dobra karta ale do techno/midi??
Zależy mi na jakości sygnału analogowego wejscowego do karty
POZDRAWIAM.
RME DIGI 96/8 PAD
- AllShotgun
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
Re: RME DIGI 96/8 PAD
Przetworniki jak najbardziej OK (o kilka klas lepiej niż EMU) ale ma jedną podstawową wadę - brak monitorowania sprzętowego jednocześnie podkładu i sygnału z wejść (tylko albo wejścia, albo DAW), co dyskwalifikuje ją do do nagrywania śladów bez wsparcia jakimś mikserem, bądź innym urządzeniem miksującym sygnał nagrywany i podkład.
- AllShotgun
Dziki bardzo za odp, wiec jest to karta dla mnie, ciesze sie to nic że niema pełnego monitorowania, przy wielośladowym nagraniu zrobie to z mixerem zewnetrzym. Jakosc wchodzacego sygnały analogowego mnie najbardziej intereuje. Pozdrawiam
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
- AllShotgun
A co mylice o przesiadce na E-MU1212m ma dobre przetworniki AD a o te mi chodzi właśnie jak brzmienie nagranych instrumentów liniówki jak ma sie ta karta do RME 96/8