MPC 1000 - czy da się sprawdzić ile ma pamięci i dysku?
Witam
Od niedawna mam MPC 1000. Kupilem ja z parametrami 128 MB RAM i 80GB dysk twardy, jednak nie wiem czy jest tak w istocie...
Czy da sie jakos sprawdzic bez rozkrecania MPCtki ile ma faktycznie pamieci i pojemnosci dysku twardego?
Nie nic w niej grzebac, a chcialbym sie upewnic, ze sprzet jest taki jaki mial byc.
Dzieki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam
Od niedawna mam MPC 1000. Kupilem ja z parametrami 128 MB RAM i 80GB dysk twardy, jednak nie wiem czy jest tak w istocie...
Czy da sie jakos sprawdzic bez rozkrecania MPCtki ile ma faktycznie pamieci i pojemnosci dysku twardego?
Nie nic w niej grzebac, a chcialbym sie upewnic, ze sprzet jest taki jaki mial byc.
Dzieki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam
Re: MPC 1000 - czy da się sprawdzić ile ma pamięci i dysku?
...Witam
Dzieki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam...
ee kolo jak wlaczasz mpc to ci sie wyswietla ile ma ram na samym poczatku bedzie widoczne 128 lub 16 jesli cie wbabuko zrobili a dysk to sobie sprawdz podlaczajc do kapa przez usb w akai wejdz w mode loud i tam wybierz czy ma czytac z comact flash czy z dysku .
Dzieki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam...
ee kolo jak wlaczasz mpc to ci sie wyswietla ile ma ram na samym poczatku bedzie widoczne 128 lub 16 jesli cie wbabuko zrobili a dysk to sobie sprawdz podlaczajc do kapa przez usb w akai wejdz w mode loud i tam wybierz czy ma czytac z comact flash czy z dysku .
ee kolo jak wlaczasz mpc to ci sie wyswietla ile ma ram na samym poczatku bedzie widoczne 128 lub 16 jesli cie wbabuko zrobili a dysk to sobie sprawdz podlaczajc do kapa przez usb w akai wejdz w mode loud i tam wybierz czy ma czytac z comact flash czy z dysku ....
Nie pokazuje mi sie ile ma MB RAMu na poczatku. Od razu laduje sample.
Wyjalem ta kosc pamieci i sie okazuje ze ta kosc jest 256 MB.
Jak to bedzie dzialac? Bedzie z niej czytane tylko 128MB? W ogole bedzie cos z niej czytane?
Jak wlaczam MPC z wyjeta koscia to zachowuje sie tak samo. Czy myslisz ze to oznacza ze pamiec jest zepsuta?
A dysku nie mam w srodku. rozkrecilem i nie ma.
-
- Kontakt:
...
ee kolo jak wlaczasz mpc to ci sie wyswietla ile ma ram na samym poczatku bedzie widoczne 128 lub 16 jesli cie wbabuko zrobili a dysk to sobie sprawdz podlaczajc do kapa przez usb w akai wejdz w mode loud i tam wybierz czy ma czytac z comact flash czy z dysku ....
Jak to bedzie dzialac? Bedzie z niej czytane tylko 128MB? W ogole bedzie cos z niej czytane?
Jak wlaczam MPC z wyjeta koscia to zachowuje sie tak samo. Czy myslisz ze to oznacza ze pamiec jest zepsuta?
...
256mb dlatego ze architektura mpc widzi kosci po jednej stronie czyli polowe z 256....
czyli zaplaciles za sprzet z dyskiem a go nie ma ?
...
256mb dlatego ze architektura mpc widzi kosci po jednej stronie czyli polowe z 256....
http://www.myspace.com/audiophone
...
To ze trzeba miec 256 kosc to wiem... Ale kosc chyba ktora dostalem w ogole nie tego typu jest. Juz mam upatrzona na allekupa i chyba tam kupie. Nie wiem czy moge tu link zmaiescic...
Dysk tez juz mam upatrzony i ta szyne ktorej tez brakuje.
Zaplacilem za MPC 1000 z rozszerzona pamiecia i dyskiem 80GB. Bawie sie od kilku dni dopiero i cos ciagle mi nie pasowalo. Sample sie nie chcialy zrzucac i myslalem ze cos zle robie, albo ze soft w mpc jest zwalony. No a tu psikus.
Na szczescie gosciowi z eBaya komentarza nie dalem jeszcze i jak nie odda kasy na nowy dysk to potraktuje go negatywnie. Napisze tez do paypal i moze zwroca kase. Kiedys jak kupilem 2 gramofony i jeden przyszedl rozdupcony, napisalem do nich, wyslalem zdjecia i oddali mi pieniadze za jeden i kupilem za to nowy. Chodzilo konkretnie o urwane ramie w numarku TT500. Gosciowi zepsutego nie oddalem, tylko przytaszczylem go do polski i sprzedalem za 300 zl.
Nie nawidze takiego frajerstwa i bede z tym walczyc.
Takze uwazajcie od kogo kupujecie tym bardziej na aukcjach ;-/
Pytanko - nie wiecie czy 120 GB dysk twardy pojdzie mi na MPC? Bedzie mi go czytac jako 120 GB? Wszedzie jest podawane ze max to 80 GB, ale nigdzie nikt nie testowac wiekszego dysku wiec nie wiem. Na forach zagranicznych ludzie tez nie wypowiadaja sie na ten temat.
przeciez paypal ci nie odda kasy poki nie oddasz sprzetu - calego
...przeciez paypal ci nie odda kasy poki nie oddasz sprzetu - calego...
przeciez nie klamie...
Raz mialem taka sytuacje i nic nie musialem oddawac. Po prostu cofneli pieniadze na konto (z konta tego typa).
W tym wypadku sytuacja jest inna.
Suma sumarum i tak wyszedlem na plus, bo bardzo malo dalem za to MPC.
Ale nie wazne, nie ma co rozstrzac tego watku. Wolalbym zeby ktos odpowiedzial na moje poprzednie pytanie.
Dzieki pozdrawiam
przeciez nie klamie...
Raz mialem taka sytuacje i nic nie musialem oddawac. Po prostu cofneli pieniadze na konto (z konta tego typa).
W tym wypadku sytuacja jest inna.
Suma sumarum i tak wyszedlem na plus, bo bardzo malo dalem za to MPC.
Ale nie wazne, nie ma co rozstrzac tego watku. Wolalbym zeby ktos odpowiedzial na moje poprzednie pytanie.
Dzieki pozdrawiam
dysk pojdzie - co najwyzej nie wykryje sie caly
...dysk pojdzie - co najwyzej nie wykryje sie caly...
Kupie 80GB. Jak mi w przyszlosci zabraknie wtedy sie bede martwic.
Odnosnie tej pamieci ktora mialem zainstalowana. Nie wiem czy dziala czy nie, ale prawdopodobnie pamiec jest w ogole zla (nie tego typu). Nie moge nigdzie w necie znalezc zeby ktos mial taka pamiec w jakimkolwiek swoim MPC. Chodzi o:
Kingston KTC-N600/256 - ta pamiec prawdopodobnie jest zla do zastosowania w MPC.
Za to znalazlem informacje i kupie taka pamiec:
Kingston KVR133X64SC3L/256 - ta pamiec na pewno jest dobra i jest sprawdzina przez wielu uzytkownikow.
Pamiec musi miec takie parametry:
PC 133 144PIN CL3 SODIMM 256MB
Dysk oczywiscie kazdy wie, ze musi byc 2.5'' (czyli do notebokow) na interfejsie ATA.
Tutaj sa stronki, ktore moga pomoc, jesli ktos kiedys by szukal informacji na ten temat:
http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?t=26775 - pamiec
http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?f=15&t=40243 - dysk
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc.
Odnosnie tej pamieci ktora mialem zainstalowana. Nie wiem czy dziala czy nie, ale prawdopodobnie pamiec jest w ogole zla (nie tego typu). Nie moge nigdzie w necie znalezc zeby ktos mial taka pamiec w jakimkolwiek swoim MPC. Chodzi o:
Kingston KTC-N600/256 - ta pamiec prawdopodobnie jest zla do zastosowania w MPC.
Za to znalazlem informacje i kupie taka pamiec:
Kingston KVR133X64SC3L/256 - ta pamiec na pewno jest dobra i jest sprawdzina przez wielu uzytkownikow.
Pamiec musi miec takie parametry:
PC 133 144PIN CL3 SODIMM 256MB
Dysk oczywiscie kazdy wie, ze musi byc 2.5'' (czyli do notebokow) na interfejsie ATA.
Tutaj sa stronki, ktore moga pomoc, jesli ktos kiedys by szukal informacji na ten temat:
http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?t=26775 - pamiec
http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?f=15&t=40243 - dysk
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc.
-
- Kontakt:
......dysk pojdzie - co najwyzej nie wykryje sie caly...
po co tyle miejsca ? tak GIGantyczne projecty masz / (pfff)
ja mam w mojej mpc1000 16mb pamieci i 2GB cf... miałem przed kupnem mpc takie zamiary jak Ty że rozbuduje dysk do maxa, tak jak pamięć...
jednak wiem żę dysk 80GB to przestrzeń gigantyczna na projecty mpc... pamięć... 16mb starcza co prawda czasem jak chce pociąć dłuższa fraze to bywa problem... ale ogólnie 16mb i 2GB - sporo
po co tyle miejsca ? tak GIGantyczne projecty masz / (pfff)
ja mam w mojej mpc1000 16mb pamieci i 2GB cf... miałem przed kupnem mpc takie zamiary jak Ty że rozbuduje dysk do maxa, tak jak pamięć...
jednak wiem żę dysk 80GB to przestrzeń gigantyczna na projecty mpc... pamięć... 16mb starcza co prawda czasem jak chce pociąć dłuższa fraze to bywa problem... ale ogólnie 16mb i 2GB - sporo
http://www.myspace.com/audiophone