Witam!
Nagrałem ścieżkę gitary przez PODa X3, który ma możliwość ustawienia 2 symulacji w dwóch kanałach. Więc zapisałem taką ścieżkę stereo w Cubase. Teraz chciałbym z niej zrobić dwie ścieżki mono i przesunąć na jedną stronę w panoramie.
Chodzi o to, że nagrałem 2 swoje ślady gitar i 2 ślady drugiego gitarzysty. Wiec w sumie jeśli podzielę te ścieżki będziemy po 4 brzmienia na stronę.
Mam nadzieję, że w miarę przejrzyście się wyraziłem.
Pozdrawiam serdecznie
Cubase SX3 - jak ze stereo zrobić mono
Re: Cubase SX3 - jak ze stereo zrobić mono
instrukcja
...instrukcja...
gdzie szukać ? szukałem "split stereo" "add bus" i nie mam pojecia gdzie to jest.
gdzie szukać ? szukałem "split stereo" "add bus" i nie mam pojecia gdzie to jest.
......instrukcja...
gdzie szukać ? szukałem "split stereo" "add bus" i nie mam pojecia gdzie to jest....
Metod jest kilka. Od prymitywnego wyrenderowania dwoch sladow mono ze stereo, poprzez zmonofonizowanie sladu stereo suwakami panoramy na kanale miksera, po wyslanie sladu stereo na dwa rozne busy mono i dalej z nich zrobic, co potrzebne (z L/R 2x mono lub 1x mono z miksu L+R)...
itp. itd...
gdzie szukać ? szukałem "split stereo" "add bus" i nie mam pojecia gdzie to jest....
Metod jest kilka. Od prymitywnego wyrenderowania dwoch sladow mono ze stereo, poprzez zmonofonizowanie sladu stereo suwakami panoramy na kanale miksera, po wyslanie sladu stereo na dwa rozne busy mono i dalej z nich zrobic, co potrzebne (z L/R 2x mono lub 1x mono z miksu L+R)...
itp. itd...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!