myśli jako kontroler MIDI?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Bubbel
myśli jako kontroler MIDI?

Post autor: Bubbel » piątek 05 wrz 2008, 20:37

Był już jakiś temat o nietypowych sterownikach MIDI na forum. Od siebie mogę powiedzieć, że pady od Playstation nie sprawdzają się najlepiej... są byt czułe (ale bawiłem się no name'ami więc może dlatego nie dało się ich ustawić)
Ale nie o tym.

Przeglądając AleDrogo znalazłem ciekawą maszynkę OCZ zwaną Neural Impulse Actuator.
Wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=6B-E4IKcOmQ

Kosztuje ok 550zł, myślę to przyzwoita cena przy założeniu, że obsługa tego jest w miarę prosta.
Tylko przełożyć te skaczące paski na parametry MIDI....absolutne zjednoczenie muzyka i komputera... brakuje jeszcze tempa zależnego od pulsu, elektrod podlączanych do mięśni, stetoskopów, parametrów zależnych od oddechu....

Swoją drogą jeżeli na prawdę dałoby się zamienić myśli na sygnały MIDI to bym się nie zastanawiał...tylko jak...czy to działa...może ktoś z was miał z czymś takim bliższy kontakt lub przynajmniej coś o tym słyszał konretnego?

ODPOWIEDZ