Analizatory widma VST dla korekcji
Jakie polecacie analizatory widma na VST dla korekcji brzmień ? Chodzi mi głównie o symfoniczne, ale będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Sporo tego było w EIS, ale jestem ciekaw opinii forumowiczów. Pozdr. TK

Mam instrument (K2500) i trochę na nim rzeźbię. Interesuję się muzyką elektroniczną, szczególnie Tangerine Dream.
Re: Analizatory widma VST dla korekcji
...Jakie polecacie analizatory widma na VST dla korekcji brzmień ? Chodzi mi głównie o symfoniczne, ale będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Sporo tego było w EIS, ale jestem ciekaw opinii forumowiczów. Pozdr. TK
...
myślę, że warto próbować opierać się wyłącznie na słuchu. stosunkowo łatwo jest wyćwiczyć zdolność zgrubnej analizy widmowej uchem, dającej informację które pasma należy korygować

myślę, że warto próbować opierać się wyłącznie na słuchu. stosunkowo łatwo jest wyćwiczyć zdolność zgrubnej analizy widmowej uchem, dającej informację które pasma należy korygować
...Jakie polecacie analizatory widma na VST dla korekcji brzmień ? Chodzi mi głównie o symfoniczne, ale będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Sporo tego było w EIS, ale jestem ciekaw opinii forumowiczów. Pozdr. TK
...
Uzywam Voxengo SPAN. Dobry, prosty i darmowy. Czego chciec więcej?

Uzywam Voxengo SPAN. Dobry, prosty i darmowy. Czego chciec więcej?
......Jakie polecacie analizatory widma na VST dla korekcji brzmień ? Chodzi mi głównie o symfoniczne, ale będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Sporo tego było w EIS, ale jestem ciekaw opinii forumowiczów. Pozdr. TK
...
myślę, że warto próbować opierać się wyłącznie na słuchu. stosunkowo łatwo jest wyćwiczyć zdolność zgrubnej analizy widmowej uchem, dającej informację które pasma należy korygować...
a co z basami jesli moje odsluchy pracuja do 60 hz

myślę, że warto próbować opierać się wyłącznie na słuchu. stosunkowo łatwo jest wyćwiczyć zdolność zgrubnej analizy widmowej uchem, dającej informację które pasma należy korygować...
a co z basami jesli moje odsluchy pracuja do 60 hz

będziesz musiał je sobie wyobrazić

...będziesz musiał je sobie wyobrazić
...
zeczywiscie fachowa pomoc jakiej kolega sobie zyczył

zeczywiscie fachowa pomoc jakiej kolega sobie zyczył

- Soundscape
- Kontakt:
słuchawki lubia przewalic i czasem ciezko to ogarnac - na sluchawkach jest super a na odsluchu zupelnie inaczej
ja wychodze z zalozenia ze jak juz to koniecznie sub - kiedys tak mi sie w PROSTO uslyszalo ns10 z subem i nie ma opcji - sub musi byc.....
mimo ze moje eventy tr8 schodza nisko to nie az tak....jak robimy cd d 20 do 20 to odsluch musi to pokryc
ja wychodze z zalozenia ze jak juz to koniecznie sub - kiedys tak mi sie w PROSTO uslyszalo ns10 z subem i nie ma opcji - sub musi byc.....
mimo ze moje eventy tr8 schodza nisko to nie az tak....jak robimy cd d 20 do 20 to odsluch musi to pokryc
- Soundscape
- Kontakt:
...słuchawki lubia przewalic i czasem ciezko to ogarnac - na sluchawkach jest super a na odsluchu zupelnie inaczej
mimo ze moje eventy tr8 schodza nisko to nie az tak....jak robimy cd d 20 do 20 to odsluch musi to pokryc...
Racja. U mnie to już bardziej kwestia przyzwyczajenia, a ponieważ na sub nie mogę sobie pozwolić ze względu na sąsiadów, to muszę sobie radzić słuchawkami. I tu się zdążyłem przyzwyczaić do Beyerów DT770 pro. Nie jest to stuprocentowo zadowalające rozwiązanie, ale jak na razie, to jedyne i w moim przypadku całkiem niezłe.
mimo ze moje eventy tr8 schodza nisko to nie az tak....jak robimy cd d 20 do 20 to odsluch musi to pokryc...
Racja. U mnie to już bardziej kwestia przyzwyczajenia, a ponieważ na sub nie mogę sobie pozwolić ze względu na sąsiadów, to muszę sobie radzić słuchawkami. I tu się zdążyłem przyzwyczaić do Beyerów DT770 pro. Nie jest to stuprocentowo zadowalające rozwiązanie, ale jak na razie, to jedyne i w moim przypadku całkiem niezłe.