Sinn7 ROX.8 USX - inna alternatywa dla tego miksera?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Caroozo
Sinn7 ROX.8 USX - inna alternatywa dla tego miksera?

Post autor: Caroozo » sobota 02 sie 2008, 16:55

Witam,

jak w temacie, chodzi mi dokładnie o ten model, tutaj link:
http://www.sinn7.com.pl/?str=produkt&ID=29
Firma mało znana, jednak parametry jak najbardziej w porządku:) Korzystałbym z niego głównie w studiu, dla siebie na koncerty do mixu klawiszy, modułów i popierdółek;), a co kusi w nim to wbudowany interfejs audio 44kHz... Nie jestem pewien czy wysyłka tylko master L+R czy każdego kanału z osobna, jak to pierwsze to chyba podziękuję bo mam TASCAM FireOne, ale druga opcja byłaby bardzo fajna, do szybkiego nagrania instrumentów, wokalu i pobieżnej perkusji - zawsze lepiej obrabiać 8 ścieżek nagranych na setę niż dogrywać wszystko po kolei...
A najlepsza cena, w oficjalnych kanałach dystrybucji z 5 stówek +/- plus wysyłka, na Allegro jest nawet koło 400zł...

PYTANIE - zaryzykować zakup? Może ktoś miał styczność z tą firmą? Cenię sobie jakość i bezawaryjność, ale nie potrzebuję super parametrów, gdyż sprzęt jest i tak w sumie do zastosowań własnych (podpięcie gratów, wysyłka mastera pod końcówkę/powermixer, odsłuch własny na słuchawkach).
W podobnej cenie mam już Yamahę MC102, temat Behringerów nie jest mi znany, różne opinie się słyszało, znajdzie się i jakiś Samson, i tańsze TAPCO, itd... więc wybór mam.

Jeśli nie, proszę o podanie jakichś propozycji. Potrzebowałbym na pewno wejścia na phantomy, MINIMUM 2, a najlepiej 4 wejścia stereo, przydatny byłby pogłos, obowiązkowo wyjście na słuchawki:D Znawcą mixerów nie jestem, toteż jak jest coś co może mi się przydać, a nie wiem, proszę o opinie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi na tego przydługiego posta:D

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Sinn7 ROX.8 USX - inna alternatywa dla tego miksera?

Post autor: Soundscape » poniedziałek 04 sie 2008, 13:20

Oj chyba nikt nie miał do czynienia z tym sprzętem, jak i z monitorami firmy o które niedawno pytałem...Ale opis sprzętu tu też jest oszałamiający

Przykłady:

"Zintegrowana cyfrowa jednostka efektów reverb/echo, z regulacją poprzez różne kontrolki..."

"Technologia niskich głośności, z charakterystyką dźwiękową pierwszej klasy..."

"Obsługuje profesjonalne kondensatory..."

"Dobrze zorganizowane, zestawione, dopasowane kolorystycznie funkcje zapewniają szybki dostęp do wszystkich kontrolek..."

Muszę się zaopatrzyć w produkty tej firmy...Kosmiczne!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 04 sie 2008, 14:24

BTW, to jest polska firma? Bo mnie się wydaję, że tłumaczył te teksty i opisy ktoś kto kiedyś mówił po polsku, ale na dzień dzisiejszy nie za bardzo...

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 04 sie 2008, 14:39

Hehe opis opisem, faktycznie są takie perełki że można się uśmiać:) Niemniej bardzo bym prosił o odpowiedź, czy brać taki mikser, czy lepiej jakiś sprawdzony... Potrzebuję raczej szybciej niż później, a cena i możliwości kuszą... Z drugiej strony są renomowane marki, i mają wcale niegorsze produkty... A ja się nie znam na tyle dobrze żeby ocenić:) A ten interfejs wbudowany to w sumie tylko ciekawostka, przydatna, ale na pierwszym miejscu jest oczywiście jakość i komfort pracy:) Cena nie jest ograniczeniem, ale nie dam 1000zł za 8 kanałowego analoga choćby cuda na kiju w nim były;)

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » poniedziałek 04 sie 2008, 14:40

Strona macierzysta chyba po niemiecku... czyli wszystko jasne, Behringer2 w akcji:D Czy to dobrze czy źle, nie wiem, i tak wszystko w Chinach czy tam w Tajwanie składają;P Ale liczy się myśl techniczna dojczlandzkich inżynierów;> i cena;)

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » czwartek 07 sie 2008, 11:18

Sorry że jestem upierdliwy :P ale czas mnie goni z zakupem;) Może JEDNAK ktoś miał do czynienia w ogóle z tą marką (Sinn7) i wypowie się o jakości tego sprzętu? Nie chcę po prostu kupić w ciemno...

A JAK NIE:P, to jaki mikserek tak jak dla mnie, klawiszowca, polecacie? Tudzież co powinien posiadać żeby go nie zmieniać za szybko? Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, więc pytam, bo kto pyta...:>

Bardzo proszę o odpowiedź

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 18 sty 2010, 15:10

Podnoszę temat do góry:

http://www.4deejays.pl/p,pl,351,sinn7+rox-12+usx.html

wygląda fajnie i piękniście po opisie, jednak intuicja mi mówi, że to jest ZA TANIE jak na takowe możliwości- mikser z interfejsem audio?

Ktoś miał to pod łapskami i może coś więcej powiedzieć?
Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ