Podpowiedzcie jak wydobyć dźwiek z CUBASE SX2 i EMU 1212m (projekt 24 audio), który jest skierowany do rejestratora przez S/PDIF coax i przez mixer na monitory.
MIDI idzie i słychać, a audio nie umiem ustawić (idzie do głosniczka w PC). Dopiero zaczynam z CUBASE, po przesiadce z mniej skomplikowanych programów tego typu i troche się motam.
Cubase SX2 i EMU 1212m
Re: Cubase SX2 i EMU 1212m
to jak zaczynasz to odrazu zmien program na cos mniej zamotanego - wychodze z zalozenia - wszystko tylko nie cubase
pozatym w ustawieniach cubase pogrzeb - to sie jakos debilnie nazywa vst connection czy jakos tak
pozatym w ustawieniach cubase pogrzeb - to sie jakos debilnie nazywa vst connection czy jakos tak
Już znalazłem sam w Device.
Ja zaczynam z CUBASE, a nie w ogóle, jako tako.
Może. żebym pracował na SONARZE, to bym sie nie przerzucał, ale to były jakieś MASTER TRACK PRO i inne, więc szukałem potężniejszego programu, mogącego więcej i jak się okazuje zupełnie innego, szczególnie w nawigacji.
Dzięki za info.
Ja zaczynam z CUBASE, a nie w ogóle, jako tako.
Może. żebym pracował na SONARZE, to bym sie nie przerzucał, ale to były jakieś MASTER TRACK PRO i inne, więc szukałem potężniejszego programu, mogącego więcej i jak się okazuje zupełnie innego, szczególnie w nawigacji.
Dzięki za info.
Skoro słyszysz audio z głośniczka komputera to znaczy,że masz przestawiony sterownik... Musisz ustawić to w panelu Devices/ Device setup/ VST Audiobuy i tam wybrać sterownik od karty a nie multimedialny...
Doszedłem na spokojnie:
DEVICES>device setup>VST multitrack> (E-MU ASIO) w ASIO DRIVER
Dziękuję za życzliwość , pomoc i zainteresowanie.
O to chodzi, żeby pomóc, a nie pokazać, że ktoś jest bardziej zaawansowany i to dla niego pikuś, a najlepiej odesłać do instrukcji.
BRAWO dla postujących, zreszta to znane na forum NICKI, zawsze pomogą w potrzebie, prawda ?
Pozdrawiam i szacun.
DEVICES>device setup>VST multitrack> (E-MU ASIO) w ASIO DRIVER
Dziękuję za życzliwość , pomoc i zainteresowanie.
O to chodzi, żeby pomóc, a nie pokazać, że ktoś jest bardziej zaawansowany i to dla niego pikuś, a najlepiej odesłać do instrukcji.
BRAWO dla postujących, zreszta to znane na forum NICKI, zawsze pomogą w potrzebie, prawda ?
Pozdrawiam i szacun.