Witam,
przymierzam się do zakupu zestawu o którym mowa w tytule. Chciałbym w jakiś sposób upewnić się czy Adamy będą wpółgrały należycie z EMU. Czy ktoś byłby w stanie mi wskazać gdzie znajdę charakterystyki tego sprzętu? Mam pewne obawy jak w tym zestawie odwzorowany będzie górny bas - EMU schodzi dość nisko ale też i nie wychodzi za wysoko (wg. specyfikacji do 135Hz przy spadku 2,5dB), natomiast Adamy mają niewielkie gabaryty stąd moja obawa jak poradzą sobie z pasmem ok. 200Hz.
Dziękuję
Adam A7 + EMU PS12
Re: Adam A7 + EMU PS12
no najlepiej zakupić tej samej firmy - będzie lepiej dopasowany ale :
emu ma filtr do suba od 55 do 135hz
ma tez filtr dla satelit odcinajacy dol w nich od 40 do 135 hz
juz mozna cos spasowac co by nie meczyc satelit zbyt niskim pasmem
emu ma filtr do suba od 55 do 135hz
ma tez filtr dla satelit odcinajacy dol w nich od 40 do 135 hz
juz mozna cos spasowac co by nie meczyc satelit zbyt niskim pasmem
Dziękuję za odpowiedź. Pozostanę na razie przy PS12 bo Sub8 to dwukrotnie większy wydatek; rzeczywiście EMU ma takie możliwości, może nieuzasadnione są moje obawy; chodzi też o to że przywykłem do kompletnie odmiennego zestawu... ale wiadomo - kwestia przystosowania ucha; mój obecny zestaw "hifi" drażni mnie i mam nadzieję że taka odmiana przyniesie nowe możliwości dla których warto "przestawić" swoje ucho.
- Tasiorowski
...Dziękuję za odpowiedź. Pozostanę na razie przy PS12 bo Sub8 to dwukrotnie większy wydatek; rzeczywiście EMU ma takie możliwości, może nieuzasadnione są moje obawy; chodzi też o to że przywykłem do kompletnie odmiennego zestawu... ale wiadomo - kwestia przystosowania ucha; mój obecny zestaw "hifi" drażni mnie i mam nadzieję że taka odmiana przyniesie nowe możliwości dla których warto "przestawić" swoje ucho....
daj do mnie na priva później, bo będe miał do sprzedania E-MU. są około roczne, za 800 zł mogę go puścić
daj do mnie na priva później, bo będe miał do sprzedania E-MU. są około roczne, za 800 zł mogę go puścić

Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141