Alternatywa dla Cordial CIK122

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
goodsound
Alternatywa dla Cordial CIK122

Post autor: goodsound » czwartek 12 cze 2008, 13:45

Witam,
poszukuję dobrego i w miarę taniego kabla do podłączenia kilku klawiszy do krosownicy w studiu.polecono mi Cordiala CIK122 czy macie jakieś inne typy ewentualne krytyczne uwagi na temat przewodów ??
pozdrawiam
czarna muza dobry sound Quincy Jones

masterofphysicalchemistry

Re: Alternatywa dla Cordial CIK122

Post autor: masterofphysicalchemistry » piątek 13 cze 2008, 00:38

...Witam,
poszukuję dobrego i w miarę taniego kabla do podłączenia kilku klawiszy do krosownicy w studiu.polecono mi Cordiala CIK122 czy macie jakieś inne typy ewentualne krytyczne uwagi na temat przewodów ?
pozdrawiam...
a usłyszysz różnicę? jaki masz odsłuch?

pozdro

Awatar użytkownika
goodsound

Post autor: goodsound » piątek 13 cze 2008, 08:15

......Witam,
poszukuję dobrego i w miarę taniego kabla do podłączenia kilku klawiszy do krosownicy w studiu.polecono mi Cordiala CIK122 czy macie jakieś inne typy ewentualne krytyczne uwagi na temat przewodów ?
pozdrawiam...
a usłyszysz różnicę? jaki masz odsłuch?

pozdro
...
Rme=>Mytek=>Adam p33
czarna muza dobry sound Quincy Jones

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » sobota 21 mar 2009, 14:13

Witam, czy ktoś używa kabla Cordial CAM9-BK ? za taką długość tylko że z klotzem trzeba zapłacic x2 - czy jest sens?
pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
Dividian

Post autor: Dividian » sobota 21 mar 2009, 14:54

...Witam,
pozdrawiam...

Z Cordiala korzystałem jedynie na scenie, więc ciężko powiedzieć jak "brzmią".

W studio wszystko spinam kablami Gotham (http://www.gotham.ch) - serdecznie polecam, ponieważ za stosunkowo niską cenę masz świetnie "grający" kabel. Testowałem różne marki i te sprawdziły się najlepiej.

Do sygnałów zewnętrznych mam jeszcze zestaw kabli Sommer serii Source. Również serdecznie polecam.

Przy częstym przepinaniu stawiałbym na Sommer gdyż Gotham jest trochę delikatniejszy.

Oczywiście opinie bardzo subiektywne.
Ale jak wiadomo z doświadczenia: Najlepszy kabel to SPRAWNY kabel

pozdrawiam
D.

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » sobota 21 mar 2009, 15:52

......Witam,
pozdrawiam...

Z Cordiala korzystałem jedynie na scenie, więc ciężko powiedzieć jak "brzmią".

W studio wszystko spinam kablami Gotham (http://www.gotham.ch) - serdecznie polecam, ponieważ za stosunkowo niską cenę masz świetnie "grający" kabel. Testowałem różne marki i te sprawdziły się najlepiej.

Do sygnałów zewnętrznych mam jeszcze zestaw kabli Sommer serii Source. Również serdecznie polecam.

Przy częstym przepinaniu stawiałbym na Sommer gdyż Gotham jest trochę delikatniejszy.

Oczywiście opinie bardzo subiektywne.
Ale jak wiadomo z doświadczenia: Najlepszy kabel to SPRAWNY kabel

pozdrawiam
D.

...
no tak, wiem że Gotham to dobry wybór, ale co z tym cordialem - czy jest wart uwagi?
pozdrawiam!

ODPOWIEDZ