Jak zapisać w Cubase SX plik midi + audio?
Może jest to banalne pytanie, ale nie mogę się tego nigdzie doczytać. Mam utwór zbudowany na bazie instrumentów Vsti oraz audio. Jak zapisać utwór (w innym, nowym folderze), aby w katalogu audio był także zapisany plik wave. Gdy zapisuję projekt w określonej formie zapisuje się tylko plik cpr..? Czy muszę pozostać przy starym folderze.
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Jak zapisać w Cubase SX plik midi + audio?
...Może jest to banalne pytanie, ale nie mogę się tego nigdzie doczytać. Mam utwór zbudowany na bazie instrumentów Vsti oraz audio. Jak zapisać utwór (w innym, nowym folderze), aby w katalogu audio był także zapisany plik wave. Gdy zapisuję projekt w określonej formie zapisuje się tylko plik cpr..? Czy muszę pozostać przy starym folderze....
Audio jest w oddzielnym folderze (o nazwie "audio" z kolei) projektu. Importowane pliki audio zaznaczasz przy importowaniu (copy file to working directory - czy jakoś tak), a nagrywane są już w tym folderze automatycznie.
Audio jest w oddzielnym folderze (o nazwie "audio" z kolei) projektu. Importowane pliki audio zaznaczasz przy importowaniu (copy file to working directory - czy jakoś tak), a nagrywane są już w tym folderze automatycznie.
...Może jest to banalne pytanie, ale nie mogę się tego nigdzie doczytać. Mam utwór zbudowany na bazie instrumentów Vsti oraz audio. Jak zapisać utwór (w innym, nowym folderze), aby w katalogu audio był także zapisany plik wave. Gdy zapisuję projekt w określonej formie zapisuje się tylko plik cpr..? Czy muszę pozostać przy starym folderze....
Użyj funkcji "Save Project to New Folder" z menu FILE.
Zaznaczając odpowiednie opcje przeniesiesz to co potrzebujesz.
Opis opcji znajdziesz w "Operation Manual" (nie wiem, której wersji używasz więc...)
- dla Cubase SX1. str.699
- dla Cubase SX2. str.764
- dla Cubase SX3. str.738
Pozdrawiam
Piotr
Użyj funkcji "Save Project to New Folder" z menu FILE.
Zaznaczając odpowiednie opcje przeniesiesz to co potrzebujesz.
Opis opcji znajdziesz w "Operation Manual" (nie wiem, której wersji używasz więc...)
- dla Cubase SX1. str.699
- dla Cubase SX2. str.764
- dla Cubase SX3. str.738
Pozdrawiam
Piotr
Przyznam, że już znalazłam to w instrukcji. Śmiać mi się chce ponieważ przez cały czas miałam to przed oczami (nigdy nie potrzebowałam tej funkcji i może dlatego nigdy na nią nie zwracałam uwagi). Uf...
-ale dziękuję za wszelkie informacje.
Zresztą można wykasować tak banalnego posta.
-ale dziękuję za wszelkie informacje.
Zresztą można wykasować tak banalnego posta.