......Witam!
Co sądzicie na temat muzyki elektronicznej ? Tej awangardowej oraz bardziej komercyjnej ? Macie swoich ulubionych producentów/kompozytorów ? Zapewne niektórzy z Was sami coś nagrywają w domowym studio, więc podzielcie się swoimi opiniami na temat tej muzyki

...
Ja znam takie zespoły jak Depeche Mode, De/vision, Colony 5, Minerve itd
Znam też Jean Michael Jarre.
Na Myspace posłuchaj sobie na przykład zespołów Colony 5 czy De/vision i napisz mi co sądzisz o ich muzyce. Ja osobiście lubię taką muzykę.
...
Jjeśli chodzi o JMJ to jest to bardzo znany postać co jak co, zwłaszcza że jego muzyka jest dość przystępna i melodyjna, ale nie jest to elektronika która wyczerpywała temat tej nuty

Ja osobiście słucham wszelkich nutrów związanych z elektroniką, czy to komercyjnych czy awangardowych...temat rzeka

Wymienię parę nazw: Rapoon, Marcus Schmickler, Biosphere, General Magic, Zbigniew Karkowski, Kareem, Echoplex, Ophidian, Endymion, Oliver Lieb, Francisco Lopez, Jonny L, Coh, Klaus Schulze, Coil, Plastikman, Surgeon etc etc etc dużo by wymieniać
A za Depeche Mode nie przepadam, choć jak parę razy słyszałem ich kawałki to nawet całkiem OK. Ale to nie moja działka

W sumie to raczej są to kawałki, gdzie dominuje wokal, a reszta to uzupełnienie. Mnie najbardziej interesuje nuta, ktora zaskakuje barwą/dźwiekiem przede wszystkim, oraz kompozycją / formą i to odnajduje w muzyce elektronicznej.
[addsig]
Future is ours.