ProTools LE - problem z instalacja na mac'u
Wlasnie probuje zainstalowac ten wspanialy program na tym cudownym komputerze:] (dokladnie mac mini, OS X 10,5)wszystko nowiutkie ze sklepu z licencjami itd. I podczas instalacji wyskakuje mi info, ze "rozszerzenie systemowe digiDal.kext oraz digiIO.kext zostalo niepoprawnie zainstalowane i nie moze byc użyte". Jak nacisne ok, to instalacja sie kontynuuje i konczy zawiadomieniem, ze sie powiodla... Jak probuje odpalic protoolsa, to wyskakuje okno, ze jakies software extensions are missing i mozna je sciagnac z podanej strony. Wiec sciagnelam. Zainstalowalam. I nic! Nadal nie chce sie odpalic, a ja juz swiruje... HEEELP!
Re: ProTools LE - problem z instalacja na mac'u
"At this time, Pro Tools LE® and Pro Tools M-Powered™ systems are not yet compatible with Leopard"
..."At this time, Pro Tools LE® and Pro Tools M-Powered™ systems are not yet compatible with Leopard"...
dzieki. w zyciu nie przyszloby mi do glowy, ze nowszy system moze nie obslugiwac programow obslugiwanych przez poprzednia wersje...
dzieki. w zyciu nie przyszloby mi do glowy, ze nowszy system moze nie obslugiwac programow obslugiwanych przez poprzednia wersje...
- Miłaszewski
Blad przy instalacji zawsze wyskakuje, ale sam Pro Tools LE dziala bezproblemowo z Leopardem. Przynajmniej w wersji 10.5.1 oraz 10.5.2. M-Powered tak samo.
[addsig]
[addsig]
...Blad przy instalacji zawsze wyskakuje, ale sam Pro Tools LE dziala bezproblemowo z Leopardem. Przynajmniej w wersji 10.5.1 oraz 10.5.2. M-Powered tak samo.
...
Wcale nie dziala! chociaz ja mam 10.5
Ale dzisiaj bede miala Tigera, tylko ze znow 10.4.10, a na stronie digi pisza, ze tez moga byc bledy
(improper prebinding, cokolwiek to oznacza:/ )
...
Wcale nie dziala! chociaz ja mam 10.5

(improper prebinding, cokolwiek to oznacza:/ )
- Miłaszewski
sprobuj zrobic upgrade do 10.5.2
zrob "repair permissions" w disk utility
chociaz wydaje mi sie, ze na samym poczatku w 10.5 tez wszystko dzialalo
Zainstalowales upgrade do Pro Toolsa LE 7.4cs3?
[addsig]
zrob "repair permissions" w disk utility
chociaz wydaje mi sie, ze na samym poczatku w 10.5 tez wszystko dzialalo
Zainstalowales upgrade do Pro Toolsa LE 7.4cs3?
[addsig]
Wyrzuć maca i zainstaluj na WINDOWS XP. Na trzech komputerach bez problemu mi się Pro Tools LE instalował i działa.
Wolę sysytem który znam bardzo dobrze i potrafię sobie z nim poradzić przy ew. problemach niż się męczyć z nieznanym i walczyć z materią zamiast nagrywać i tworzyć muzykę.
Pozdrawiam
Wolę sysytem który znam bardzo dobrze i potrafię sobie z nim poradzić przy ew. problemach niż się męczyć z nieznanym i walczyć z materią zamiast nagrywać i tworzyć muzykę.
Pozdrawiam
- silverball
No jak nie działa jak działa?
7.4 cs3 działa mi na 10.4.9, 10.4.10, 10.4.11 i na 10.5.2 na intelowych komputerach.
Przy 10.5 podczas instalacji wyskakuje błąd, ale potem po zakończeniu instalacji i restarcie wszystko działa. Jak można Ci pomóc? Przesuń angielski na liście języków na samą górę może. Opisz proszę to swoje "nie-działanie".
7.4 cs3 działa mi na 10.4.9, 10.4.10, 10.4.11 i na 10.5.2 na intelowych komputerach.
Przy 10.5 podczas instalacji wyskakuje błąd, ale potem po zakończeniu instalacji i restarcie wszystko działa. Jak można Ci pomóc? Przesuń angielski na liście języków na samą górę może. Opisz proszę to swoje "nie-działanie".
:) fajni jesteście! właśnie mi sie instaluje 10.4.10. opowiem co będzie potem
ha! dziala dziala:) 10.4.10 z zainstalowanym prebinding script! a jak sie digidesign ogarnie to spowrotem zainstaluje 10.5.
dzieki wszystkim za pomoc!
pzdr
dzieki wszystkim za pomoc!
pzdr