MIKSER z USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
lemonfirma
MIKSER z USB

Post autor: lemonfirma » niedziela 23 mar 2008, 21:13

Witam, przeglądam ostatnio aukcje i poszukuje miksera na firewire, do sciezkowego nagrywania, jednak natrafilem na miksery USB. I stad moje pytanie, czy przez USB jestem w stanie nagrywac sciezkowo? Chcialbym w cool edicie osobno nagrac kazda sceizke. Prosze o informacje, dzieki z gory.

gg:1882854
Radiowy pasjonata, od roku w Trójce, wczesniej w BIS, jeszcze wczesniej w Radiu OPOLE. Od trzech miesiecy tez w tvn24, ale radio kreci go zdecydowanie bardziej niz tv!

Awatar użytkownika
macandroll

Re: MIKSER z USB

Post autor: macandroll » poniedziałek 24 mar 2008, 00:34

...Witam, przeglądam ostatnio aukcje i poszukuje miksera na firewire, do sciezkowego nagrywania, jednak natrafilem na miksery USB. I stad moje pytanie, czy przez USB jestem w stanie nagrywac sciezkowo? Chcialbym w cool edicie osobno nagrac kazda sceizke. Prosze o informacje, dzieki z gory.

gg:1882854...
te z USB 1.1 nagrywają sumę stereo- wszystkie. Jeśli nie pisze jakie USB, to wiadomo, że to 1.1

Niektóre z USB 2.0 nagrywają "pościeżkowo", ale wtedy najczęściej jest to w opisie przedmiotu, a cena jest podobna do tych z firewire.

Na firewire raczej nagrywają "pościeżkowo".
Muzyk, gitarzysta

ODPOWIEDZ