Sprzęt mobilnego Dj'a

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
maslak_s
Sprzęt mobilnego Dj'a

Post autor: maslak_s » wtorek 04 mar 2008, 23:27

Witam

Zaczynam przygode z graniem na roznych imprezach (studniowki, polmetki, bankiety itp itd)...

oczywiscie posiadam podstawowy sprzet 2 cd playeryy, mikser dj'ski, kolumny (2 x dol + 2 x gora), do tego oczywiscie 2 koncowki, no i jakies oswietlenie...

mam jednak pytanie odnosnie co jeszcze taki dj powinien posiadac (gloownie w racku)... dzis zauwazylem temat na forum o Analizatorach widma, czy wlasnie dla takiego mobilnego dja ten sprzet jest potrzebny...

licze rowniez na wasze propozycje...

prosze jednak bez docinek i o potraktowanie sprawy serioo
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
LucasRose

Re: Sprzęt mobilnego Dj'a

Post autor: LucasRose » wtorek 04 mar 2008, 23:32

analizator widma to totalnie nie ten kierunek kolego.

ty jestes djem i analizator ci nie jest potrzebny. wykorzystuje sie go raczej przy tworzeniu muzyki niz przy mixowaniu.

proponuje ci zaopatrzyc sie w jakis efektor zewnetrzny.

pioneer robi dobre sprzety w tej dziedzinie.

pozdro i zycze sukcesow
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)

greengo

Post autor: greengo » środa 05 mar 2008, 00:29

Efektor Pioneer'a przy imprezach kotletowych nie przyda Ci się. Kreatywne miksowanie kanikuł z marylką?
Jeśli chcesz rozbudować swój sprzęt to moim zdaniem przydałby Ci sie limiter dla bezpieczeństwa nagłośnienia. Dobrym rozwiązaniem mogł by być mikrofon bezprzewodowy do konkursów itp.
Ale pamietaj, że nic na siłe.

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » środa 05 mar 2008, 00:45

oczywiscie mikrofon mam...

w crossoverzeee mam wbudowanyy limiterr...

no to teraz tak troche z innej beczki (oczywiscie nadal trzymajac kwesti mobilnego dj'a)... czy sa jakies ogolne zasadyy przy ustawianiu kolumn?! gdyz juz gralismy jedna impreze (studniowke) i tak co jakis czas chodzilem po sali i delikatnie przestawialem satelity (oczywiscie zawsze majac na uwadze ze dzwiek najlepszy ma byc tam gdzie ludzie beda tanczyc), zauwazylem tez ze bass lepiej byl odczuwalny gdy stalo sie z boku kolumny bassowej niz na wprost niej...
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » środa 05 mar 2008, 01:38

...oczywiscie mikrofon mam...

w crossoverzeee mam wbudowanyy limiterr...

no to teraz tak troche z innej beczki (oczywiscie nadal trzymajac kwesti mobilnego dj'a)... czy sa jakies ogolne zasadyy przy ustawianiu kolumn?! gdyz juz gralismy jedna impreze (studniowke) i tak co jakis czas chodzilem po sali i delikatnie przestawialem satelity (oczywiscie zawsze majac na uwadze ze dzwiek najlepszy ma byc tam gdzie ludzie beda tanczyc), zauwazylem tez ze bass lepiej byl odczuwalny gdy stalo sie z boku kolumny bassowej niz na wprost niej......
To ustawiaj dwa doły obok siebie na środku między satelitami, wtedy nie będą się znosić i będzie lepiej łupało

ODPOWIEDZ