Mikser Allen&Heath GL2400-16
Proszę o pomoc. Chce kupić dla siebie mikser Allen&Heath GL2400-16 Powiedzcie czy to dobry wybór. Jest to trochę kasy nie chciałbym wtopić. Jeśli ktoś posiada taki mikser proszę o opinie. Potrzebuje ten mikserek do małych realizacji live mały zespolik tego typu sprawy. Na większy mikser pewnie nie będzie mnie stać. Przy okazji jakie są ceny takiego miksera ja mogę go wyjąć za jakieś 5500 to duzo czy mało wg Was. Pozdrawiam!

Re: Mikser Allen&Heath GL2400-16
Bierz. Zawodowy sprzęt.
A z ciekawości ile wejśc potrzebujesz? Bo w końcu sa alternatywy....
...Proszę o pomoc. Chce kupić dla siebie mikser Allen&Heath GL2400-16 Powiedzcie czy to dobry wybór. Jest to trochę kasy nie chciałbym wtopić. Jeśli ktoś posiada taki mikser proszę o opinie. Potrzebuje ten mikserek do małych realizacji live mały zespolik tego typu sprawy. Na większy mikser pewnie nie będzie mnie stać. Przy okazji jakie są ceny takiego miksera ja mogę go wyjąć za jakieś 5500 to duzo czy mało wg Was. Pozdrawiam!
...
A z ciekawości ile wejśc potrzebujesz? Bo w końcu sa alternatywy....
...Proszę o pomoc. Chce kupić dla siebie mikser Allen&Heath GL2400-16 Powiedzcie czy to dobry wybór. Jest to trochę kasy nie chciałbym wtopić. Jeśli ktoś posiada taki mikser proszę o opinie. Potrzebuje ten mikserek do małych realizacji live mały zespolik tego typu sprawy. Na większy mikser pewnie nie będzie mnie stać. Przy okazji jakie są ceny takiego miksera ja mogę go wyjąć za jakieś 5500 to duzo czy mało wg Was. Pozdrawiam!

Potrzebuje 18 wejść. Tylko w tym momencie efekt będe musiał puścić przez auxa bez regulacji barwy bo mi braknie wejść sterowanych. Jeszcze jedno pytanie czy ten mikser ma wejście czinczowe na kompakt? Jakie są jeszcze inne alternatywy jeśli chodzi o te miksery bo na 24 kanałowy GL pewnie nie znajde kasy. 20 wejść to byłoby super wiem że jest pa 20 ale chyba gorszy brzmieniowo od GL. Mnie zależy na brzmieniu.

Nie.
>czy ten mikser ma wejście czinczowe na kompakt
========================================
Masz tam jeszcze 4 wejścia Matrix Ext. In
...Potrzebuje 18 wejść.
Zresztą zobacz sobie wszysko jest na ww.allen-heath.com
>czy ten mikser ma wejście czinczowe na kompakt
Masz tam jeszcze 4 wejścia Matrix Ext. In
...Potrzebuje 18 wejść.
Zresztą zobacz sobie wszysko jest na ww.allen-heath.com
Czy te wyjścia z matrycy mogą służyć jako wejścia np. do CD lub powrót z procesora efektów czy tylko do wyjścia na dodatkowy zestaw nagłosnieniowy lub nagrywania bo nie mogę sie w tych opisach doczytać.

Inaczej... masz tam 18 wejść, bo na 15 i 16 masz zdublowane wejścia stereo. Czyli na 15 masz ST1 i ST2 z barwą i osobną regulacją poziomu i na 16 ST3 i ST4. W sumie 18 

Troche zgłupiłem gdyż zadzwoniłem do znajomego właściciela firmy nagłośnieniowej i po moim pytaniu stwierdził że ten gl 2400 jest zawodny i miał ze 3 przypadki że reklamował ten sprzęt jakieś awarie gdyż tez sprzedaje sprzęt nagłośnieniowy. Polecił mi Mackie Onyx. Sam nie wiem co mam o tym sądzić

Miksery A&H są jednymi z najbardziej niezawodnych. O ile się o nie dba.
Roumiem, że to dobry znajomy? Czy znajomy?
A powiedział co im było?
...Troche zgłupiłem gdyż zadzwoniłem do znajomego właściciela firmy nagłośnieniowej i po moim pytaniu stwierdził że ten gl 2400 jest zawodny i miał ze 3 przypadki że reklamował ten sprzęt jakieś awarie gdyż tez sprzedaje sprzęt nagłośnieniowy. Polecił mi Mackie Onyx. Sam nie wiem co mam o tym sądzić
...
A powiedział co im było?
...Troche zgłupiłem gdyż zadzwoniłem do znajomego właściciela firmy nagłośnieniowej i po moim pytaniu stwierdził że ten gl 2400 jest zawodny i miał ze 3 przypadki że reklamował ten sprzęt jakieś awarie gdyż tez sprzedaje sprzęt nagłośnieniowy. Polecił mi Mackie Onyx. Sam nie wiem co mam o tym sądzić

Mikser jest naprawde dobry. Jeśli chodzi o cenę to 5 500 tysia za ten mikser to żadne pieniądze. Tutaj mają go za 5 999 tysia i dorzucają jeszcze mikrofon dynamiczny gratis
http://www.pareco.eu/product,pl,allen_&_heath_gl_2400-16_profesjonalna_konsoleta_mikserska_+_mikrofon_dynamiczny_gratis!!!_,662.html
Co do zawodności.... Hmmm. Ja nie spotkałem sie jeszcze z tym, by A&H padał. Zdarzają się jakieś sporadyczne przypadki, ale niezbyt często. Moim zdaniem naprawdę warto.
http://www.pareco.eu/product,pl,allen_&_heath_gl_2400-16_profesjonalna_konsoleta_mikserska_+_mikrofon_dynamiczny_gratis!!!_,662.html
Co do zawodności.... Hmmm. Ja nie spotkałem sie jeszcze z tym, by A&H padał. Zdarzają się jakieś sporadyczne przypadki, ale niezbyt często. Moim zdaniem naprawdę warto.
Sklep muzyczny PARECO. Wszystko, czego szukasz w jednym miejscu...