Samplitude 7.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kobe
Samplitude 7.0

Post autor: Kobe » sobota 17 maja 2003, 22:09

Witam.

Właśnie bawię się demówką Samplitude 7.0, jest tutaj wiele ganiczeń, ale narzędzia służące do wizualizacji (analizy) materiału działają i przyznam, że jakoś w swej prostocie odpowiadają mi bardziej niż te z np Wavelaba. Zastanawiam się, czy dałoby się skonfigurować ten program tak żeby analizował sygnał audio podany na wejście karty w czasie rzeczywistym (bez nagrywania itp., sama analiza). Jak na razie nic mi nie wychodzi.

Może ktoś wie jak to zrobić???

Robię to na "MASZYNIE" 300MHz, więc nie spodziewam się nadzwyczajnych rezultatów, ale w celach poznawczych wystarczy (olejmy latencję itp, to tylko zabawa). Kartę mam tutaj... nie wiem jaką, ale jeszcze ISA. Chodzi mi o konfigurację samego programu, Samplitude to dla mnie coś nowego, i przyznam, jak zacząłem rozwijać wszystkie menu i podmenu, to trochę mnie to przytłoczyło (a myślałem, że jestem już niezły). Nie ma do tej demówki manuala a help jest do jakiejś starszej wersji, więc nic mi po nim. Jeśli dla kogoś to bulka z masłem to proszę o radę.

Dzięki, Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Piechnik

Re: Samplitude 7.0

Post autor: Piechnik » niedziela 18 maja 2003, 01:40

nie wiem jak to pójdzie na Twojej maszynie , ale da się to zrobić

oto opis:

-otwórz sobie New Virtual Project z menu File lub wciśnij klawisz "E"

-na jednym z kanałów zaznacz sobie literkę "R", czyli oznaczysz kanał do nagrywania

-wejdź do menu Playback/Record >>Record Mode/Punch In i zaznacz tam opcję "Live Input Mode"

-następnie wciśnij play albo spację i już powinno działać

-latencję zmniejszysz zmniejszając bufory w menu Options>>System/Audio

pozdrawiam

Kobe

Post autor: Kobe » niedziela 18 maja 2003, 03:14

...

nie wiem jak to pójdzie na Twojej maszynie , ale da się to zrobić

oto opis:

-otwórz sobie New Virtual Project z menu File lub wciśnij klawisz "E"

-na jednym z kanałów zaznacz sobie literkę "R", czyli oznaczysz kanał do nagrywania

-wejdź do menu Playback/Record >>Record Mode/Punch In i zaznacz tam opcję "Live Input Mode"

-następnie wciśnij play albo spację i już powinno działać

-latencję zmniejszysz zmniejszając bufory w menu Options>>System/Audio

pozdrawiam...

No, tak to mi działa. Ale tylko minutę (ograniczenie wersji DEMO). Dlatego właśnie kombinowałem, jak by to zrobić bez użycia klawiszy transportu. Ale chyba jednak to jedyny sposób.

Dzięki

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » niedziela 18 maja 2003, 12:02

No, tak to mi działa. Ale tylko minutę (ograniczenie wersji DEMO). Dlatego właśnie kombinowałem, jak by to zrobić bez użycia klawiszy transportu. Ale chyba jednak to jedyny sposób.

Dzięki...

też mi się wydaje że to jedyny sposób.

ja Ci to pisałem na podstawie pełnej wersji 6.0, bo taką posiadam

nie wiedziałem że demo ma ograniczenie do 1 minuty.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ