Jakie case, nie ciężkie?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Jakie case, nie ciężkie?

Post autor: Velu » czwartek 24 sty 2008, 16:27

Co polecicie z twardych case na yamaha motif xs6 ? najważniejsze by nie był za ciężki (wiemy o co chodzi) i w miare solidny. Jeśli wygląd będzie ładny to też będzie miło:) Co powiecie o produktach firm takich jak Paco Case czy Case Pack ciężkie to? a może jakieś inne alternatywy? Nie znam się na tego typu asortymencie a firmy które wymieniłem znam głównie z reklam internetowo prasowych... Pozdrawiam!

DCG

Re: Jakie case, nie ciężkie?

Post autor: DCG » czwartek 24 sty 2008, 20:32

Polecam sztywne ale lekkie firm Artonus lub Ada-music.
Miałem sztywny solidny typu Paco-cases, ale dwóch musiało nosić, bo klawisz był niczego sobie, a szczególnie na 4 piętro bez windy, mało mobilny.

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 24 sty 2008, 22:22

...Co polecicie z twardych case na yamaha motif xs6 ? najważniejsze by nie był za ciężki (wiemy o co chodzi) i w miare solidny. Jeśli wygląd będzie ładny to też będzie miło:) Co powiecie o produktach firm takich jak Paco Case czy Case Pack ciężkie to? a może jakieś inne alternatyw?

Zarówno w firmie Case-Pack jak i Paco-Case bez problemu dokupisz naprawdę świetne case do swego instrumentu. Musisz tylko zdobyć się na śmiałość i po prostu przekazać im swe konkretne wymagania. Przecież sam instrument to wcale jeszcze nie wszystko co warto zabezpieczyć.
Ani ja osobiście, ani też nikt z mych znajomych nie zna przypadku aby w miarę swych możliwości obie firmy odmówiły konkretnemu zamówieniu.
A akurat Motif XS6 to pewnie dla nich żaden jakiś tam znów "wynalazek" .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » czwartek 24 sty 2008, 23:59

Zarówno w firmie Case-Pack jak i Paco-Case bez problemu dokupisz naprawdę świetne case do swego instrumentu. Musisz tylko zdobyć się na śmiałość i po prostu przekazać im swe konkretne wymagania. Przecież sam instrument to wcale jeszcze nie wszystko co warto zabezpieczyć.
Ani ja osobiście, ani też nikt z mych znajomych nie zna przypadku aby w miarę swych możliwości obie firmy odmówiły konkretnemu zamówieniu.
A akurat Motif XS6 to pewnie dla nich żaden jakiś tam znów "wynalazek" .
...
Wiem, że obie firmy robią profesjonalne opakowania i estetyczne oraz że są uznanymi producentami, ale pytanie ile waży taka przeciętna walizka bo wiadomo im trwalsze tym niestety cięższe. ja niestety poza studio wychodzę doraźnie i na pewno nie mam ekipy technicznej która będzie to nosiła:) Dlatego patrzę pod kątem mocne i lekkie. kiedyś byłem świadkiem gdy w znanym (aż za bardzo:) ) polskim trio klawiszowcowi (gdy jeszcze grał na klawiszach) spadła z kilku metrowych schodów skrzynia rack wypełniona świetnymi modułami brzmieniowymi. Ów klawiszowiec prawie się udusił z wrażenia. Jak sie okazało skończyło sie na kilku zadrapaniach skrzyni a cały sprzęt ocalał - była to skrzynia właśnie któreś z tych firm :) Więc co do jakości to raczej nie mam wątpliwości a jedynie boję się wagi by case nie okazał się 2 razy cięższy od samego instrumentu. bo jeśli tak to chyba jednak mniej bezpiecznie ale skuszę się na case z płótna syntetycznego ze sklejką i gąbką w środku. Kiedyś na wesela kupiłem jakiś keyboard używany i w komplecie dostałem case własnej roboty - był ładnie zrobiony ale waga przerażała - jak się potem okazało koleś zrobił go ... z płyt ze starych mebli i obił sztuczną skórą .... skończyło się na wożeniu sprzętu bez case'u na tylnim siedzeniu samochodu. Mam nadzieję, że firmy używają materiałów z kompromisem trwałość/jakość. aby uprościć zadaje pytanie - ile przeciętnie waży case z paco case lub case pack :) Pozdrowienia!

minimax

Post autor: minimax » piątek 25 sty 2008, 11:11

Mam skrzynie case-pack i Barczaka. Zdecydowanie polecam te drugie.

[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » piątek 25 sty 2008, 18:46

...Mam skrzynie case-pack i Barczaka. Zdecydowanie polecam te drugie.

...
Przylaczam sie do opini.

Mialem Case-Pack i zamki poszły po 2 latach uzywania, Barczaka mam na dwa soje gratu od 4 lat i nic sie nie dzieje.

Co do wagi to u Barczaka mogłem sobie dobrac grubosc sklejki, na pewno na motif xs6 nie musisz miec tak grubej sklejki jak na modele z wazona klawiatura, jama mam jeden lekki a drugi (juz duzo ciezszy) na K2500XS

www.galeria-tbg.pl

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » piątek 25 sty 2008, 18:58

p.s.

Ten ciezszy to ok 14 kg (wedlog mojeje domowej wgi łazienkowej, za która nie recze ze nie oszukuje)
www.galeria-tbg.pl

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » sobota 26 sty 2008, 10:43

Dzięki serdeczne :) Przeczywiście nie musi to być skrzynia pancerna bo i XS6 wazy "tylko" 14 kg. Na pewno przyjrzę się temu producentowi a raczej jego wyrobom ;) Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ