NI Battery 3 - tor audio

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kowalik
NI Battery 3 - tor audio

Post autor: kowalik » piątek 14 gru 2007, 11:48

Witam. Kolega namowil mnie bym protestował sobie u niego Battery3 i tak tez sie stalo. Po tescikach, mam mieszane odczucia co do toru audio zawartego w Battery. Kolega twierdzi ze tor z Battery wystarczająco spelni swoja role na pojedzynczych samplach, jak i na masterze (sumie). Ze względu na bardzo prosta obsluge, nawet niska cene..., mam zamiar zakupic ten soft, lecz mam pytanie, zwiazane wlasnie z torem audio: czy według Was, jest on wystarczający i można dzieki stosowaniu narzędzi z Battery, zapomnieć o zapinaniu na sciezki innych wtyczek? Pozdro.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: NI Battery 3 - tor audio

Post autor: a » piątek 14 gru 2007, 11:54

IMO lepiej uzywac innych wtyczek do lepienia brzmien z Battery. Sampler jest fajny i prosty w uzyciu jako narzedzie, ma tez 12GB sampli ale efekty i procesory w srodku sa za tak powiem "normalne' i bez rewelacji.
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: NI Battery 3 - tor audio

Post autor: Soundscape » piątek 14 gru 2007, 13:37

...IMO lepiej uzywac innych wtyczek do lepienia brzmien z Battery. Sampler jest fajny i prosty w uzyciu jako narzedzie, ma tez 12GB sampli ale efekty i procesory w srodku sa za tak powiem "normalne' i bez rewelacji.
...
Zgadzam się z tym. Ja nawet w syntezatorach NI potrafię wyłączyć wszystkie efekty, żeby przepuścić dźwięk przez np. lekką korekcję i powiedzmy Vintage Warmera. Potem pogłosy, delay i wszystko na co pozwala nasza wyobraźnia. Testowałem kiedyś Battery 2 i mi się bardzo podobało, ale kompresję (EQ jeszcze leci) miało to średnią.

ODPOWIEDZ