Roland RS 9 i Cubase sx2

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
JOURESY
Roland RS 9 i Cubase sx2

Post autor: JOURESY » czwartek 13 gru 2007, 06:42

Witam,

Chciałbym zapytać w imieniu mojego kolegi spoza forum ,jak prawidłowo podłączyć syntezator ROLAND RS9, tak by pracował w cubase sx2 jako moduł brzmieniowy. Już raz próbowałem mu pomódz, według mojej wiedzy komunikacja MIDI powinna byc zarówno in i out, czyli łaczymy 2 DIN`y, potem w cubase wybieramy midi out ten oto klawisz ( port karty dzw.), jeśli chcemy zagrać jego barwami, lub midi in jeśli chcemy by się stał klawiaturą sterującą, tak mu powiedziałem, ale on ma dalej jakieś jkłopoty, nie może zmieniać barw z poziomu cubasa, nie może grać na kilku ścieżkach na raz różnymi barwami z tego modułu - syntazatora, Panowie, może jest jakiś specjalny konfig do tego syntha pod cubasa, pozwalający wybierać barwy podobnie jak to się dzieje przy VSTi.
Jeżeli chodzi o podłączenie dźwieku z tego hardware syntha do programu to akurat on ma sprawę prostą bo posiada edirola z 10 inputami, ale zastanawiam się jak zrobić żeby dzwięk przychodzący z niego nie wyprzedał latencji karty, w sumie nie pamiętam jaki jest tam monitoring, ale jak przez program to po kłopocie, gorzej jak przez edirola.

JoU

ODPOWIEDZ