Akai MPC 2500 - problem z Save

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
lakiernik
Akai MPC 2500 - problem z Save

Post autor: lakiernik » czwartek 08 lis 2007, 14:16

Posiadam od jakiegoś czasu MPC 2,5k i jest mały problem: zrobiłem project na którym miałem na FX1 Phase Shifter a na FX2 Bit Grunger po czym zapisałem to na dysku poprzez SAVE ENTIRE MEMORY jako Project 1. Aktualnie pracuję nad drugim projektem na którym mam na FX1 Reverb a na FX2 Delay zapisuję to co juz zrobiłem również poprzez SAVE ENTIRE MEMORY na dysku jako Project 2, ale jak ładuję ten pierwszy projekt z dysku to zamiast Phase Shiftera i Bit Grungera mam Reverb i Delay na szynach efektowych, czyli tak jak w Project 2, acała reszta czyli sample i programy i sekwencje są ok czyli jak w Project 1, tylko te efekty inne.O co chodzi, czyzby MPC nie zapamiętuje jakie efekty są przypisane do szyn FX???? Pomóżcie proszę!! W manualu nic nie mogę o tym wyczytać, mam OS 1.22.
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Zbynia

Re: Akai MPC 2500 - problem z Save

Post autor: Zbynia » czwartek 08 lis 2007, 18:47

zapisales projekty w oddzielnych folderach???

bo jak zapiszesz dwa rozne w jeden folder to masz pozamiatane - wszystko sie wali..

projekt=folder i bedzie idealnie

Awatar użytkownika
orbita

Post autor: orbita » czwartek 08 lis 2007, 23:40

Note : The effect settings will be saved with the ALL file, which is created when you save the data by selecting SAVE ALL SEQS & SONGS.

Nie doczytales instrukcji. Zapisujac projekt w tym samym katalogu co wczesniejszy nadpisales plik ktory posiada ustawienia efektu.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 09 lis 2007, 07:40

...zapisales projekty w oddzielnych folderach???

bo jak zapiszesz dwa rozne w jeden folder to masz pozamiatane - wszystko sie wali..

projekt=folder i bedzie idealnie...
oczywiście, że zapisałem w oddzielnych folderach, stąd moje zdziwienie z tymi efektami....
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 09 lis 2007, 09:49

no to druga kwestia - czy przed praca nad drugim projektem wywaliles poprzedni z pamieci??? to jedna mozliwosc - nalezaloby wyrzucic
w mpc4k moglem tez wczytujac nastepny usunac poprzedni albo nie
moze poprostu wczytales bez czyszczenia ramu i sie porabalo...bywa

jesli nie to to dziwna sprawa

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 09 lis 2007, 09:59

...no to druga kwestia - czy przed praca nad drugim projektem wywaliles poprzedni z pamieci??? to jedna mozliwosc - nalezaloby wyrzucic
w mpc4k moglem tez wczytujac nastepny usunac poprzedni albo nie
moze poprostu wczytales bez czyszczenia ramu i sie porabalo...bywa

jesli nie to to dziwna sprawa
...
Fakt że nie usuwałem zawartości pamięci. Jak będę w domu to sprawdzę to.

Myślałem, że to bez róznicy...
Dzięki Zbynia za helping

ODPOWIEDZ