Przełącznik MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
hud
Przełącznik MIDI

Post autor: hud » środa 03 paź 2007, 03:38

Witam wszystkich forumowiczów EiS
Właśnie jestem na etapie składania do kupy wszystkich wynalazków jakie udało mi się pozbierać w okresie ostatnich 2 lat i natknąłem się na pewien problem. Otóż:

Chciałbym za pomocą klawiatury sterującej Novation x-station, mieć kontrolę nad każdym urządzeniem wyposażonym w midi (w tym 2 syntezatory Rolanda, Clavia Nord Lead 2x oraz 3 grooveboxy - 2 yamahy 1 Roland). Chciałbym takze wyeliminować komputer podczas tej wędrówki sygnałów midi.

Drugim zagadnieniem jest wykorzystanie grooveboxa Roland MC-909 jako sprzętowego sekwencera dla wyżej wymienionych instrumentów również za pomocą podobnego przełącznika midi.

Powyższe dwa przykłady polegają na kontroli jednym urządzeniem innych z możliwością przełączania między nimi. Jednakże Roland MC-909 wyposażony jest w 16 ścieżek sekwencera interesuje także mnie możliwość kontroli więcej niż jednego instrumentu w tym samym czasie (odbioru sygnałów midi z kilku jednocześnie)

Podsumowując:
szukam urządzenia potrafiącego zbierać i rozdzielać sygnały midi na zasadzie komputerowego huba, bądź patentu rozwiązującego ową sytuację
oraz jeśli powyższe jest dalekie od realiów, to jakiego interfacu midi użyć przy takiej mnogości funkcji - czego w chwili obecnej staram się uniknąć.

/Przeryłem forum EiS wzdłuż i wszerz i szczerze nadal szukam odpowiedzi na moje pytanie, niemniej przepraszam jeżeli wątek się powtarza/

Pozdrawiam, Hud
[addsig]
muzyka dobra (od ciężkich brzmień po lajtową elektronikę), zbieracz hardwaru od czasu zakupienia pierwszego :D, hobbistycznie paralotniarstwo, pasjonat muzyki, raczkujący twórca z ambicją grania live-actów

KYMY

Re: Przełącznik MIDI

Post autor: KYMY » środa 03 paź 2007, 07:59

...Chciałbym za pomocą klawiatury sterującej Novation x-station, mieć kontrolę nad każdym urządzeniem wyposażonym w midi (w tym 2 syntezatory Rolanda, Clavia Nord Lead 2x oraz 3 grooveboxy - 2 yamahy 1 Roland). Chciałbym takze wyeliminować komputer podczas tej wędrówki sygnałów midi.

Pozdrawiam, Hud
...

Poszukaj wśród wyrobów firmy www.midisolutions.com

markos7

Post autor: markos7 » środa 03 paź 2007, 15:18

Podsumowując:
szukam urządzenia potrafiącego zbierać i rozdzielać sygnały midi na zasadzie komputerowego huba, bądź patentu rozwiązującego ową sytuację
oraz jeśli powyższe jest dalekie od realiów, to jakiego interfacu midi użyć przy takiej mnogości funkcji - czego w chwili obecnej staram się uniknąć.

/Przeryłem forum EiS wzdłuż i wszerz i szczerze nadal szukam odpowiedzi na moje pytanie, niemniej przepraszam jeżeli wątek się powtarza/

Pozdrawiam, Hud
...

zapraszamy tu ---> www.emcustom.eu

Awatar użytkownika
hud

Post autor: hud » środa 03 paź 2007, 20:26

Dzięki wielki!, udam się ze swoim zapytaniem do obydwu instytucji!

Pozdrawiam
Hud
muzyka dobra (od ciężkich brzmień po lajtową elektronikę), zbieracz hardwaru od czasu zakupienia pierwszego :D, hobbistycznie paralotniarstwo, pasjonat muzyki, raczkujący twórca z ambicją grania live-actów

ODPOWIEDZ